conseils-yoga-exercice-yoga-minute-illuminez-votre-regard

YOGA MINUUT: VERHELDER UW BLIK

Voor het uitvoeren van deze yoga-oefening voor de ogen zoekt u een rustige plek op waar u zich ontspannen voelt. Zorg dat u een yogamat heeft en gemakkelijke kleding draagt waarin u zich op uw gemakt voelt. In het ideale geval en voor een optimaal resultaat voert u deze oefeningen meerdere keren (3 keer) per dag gedurende een kwartier uit. Stop vermoeide ogen!

 

Oefening n° 1: de cocon (verkwikkend voor de ogen)

Wrijf uw handen tegen elkaar om ze warm te maken en plaats ze een minuut lang op uw ogen, als een schildje. Eenmaal afgedekt zullen uw ogen ontspannen... Ze ontspannen en herstellen door de weldadige warmte en het ontbreken van licht... Tegelijkertijd oefent u de aanpassing van uw ogen aan licht en donker.

 

Oefening n° 2: draaien met de ogen (verbetert bijziendheid)

Fixeer uw blik op een punt voor u. Houd het hoofd stil en kijk zo ver mogelijk omhoog, zover mogelijk voor u uit en zo ver mogelijk naar beneden, naar links en naar rechts. Kom weer terug naar het beginpunt. Ga verder met de oefening door grote rondjes te draaien met de ogen, met de wijzers van de klok mee: probeer in alle richtingen zo ver mogelijk voor u uit te kijken. Breng de blik weer terug naar het midden. Begin opnieuw, en draai nu tegen de wijzers van de klok in. Zodra uw ogen weer in het midden zijn, laat u ze rusten met oefening n°1. Herhaal de oefening ongeveer tien keer.

 

Oefening n° 3: veraf en dichtbij (werkt verlichtend)

Houd uw wijsvinger op ooghoogte. Probeer uw blik zo goed mogelijk te fixeren, terwijl u de vinger zo dicht mogelijk naar de neus brengt. Probeer scherp te blijven zien. Ga nu op dezelfde wijze te werk, maar breng nu uw wijsvinger zo ver mogelijk van uw ogen af doordat u uw arm voor u uitstrekt. Breng de vinger weer naar de neus en blijf met uw blik gefixeerd op de vinger. Herhaal de oefening ongeveer twintig keer.

 

Oefening n° 4: tussen de regels (voorkomen van verziendheid)

Neem een boek. Open een pagina en volg met uw ogen de witte regels tussen de zinnen tekst. Doe deze oefening 1 of 2 pagina's lang gedurende 5 minuten. U zult zien dat na een paar oefensessies het lezen soepeler en vlotter gaat. U merkt snel vooruitgang! Zo krijgt u weer zin om te lezen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN