conseils-quel-sport-choisir-pour-éliminer-un-maximum

WELKE SPORT IS HET BEST OM ZOVEEL MOGELIJK TE TRANSPIREREN?

Je droomt maar van één ding: je vetrolletjes wegwerken en opnieuw je droomfiguur krijgen? Met welke sporten transpireer je het meest? Domyos geeft info over sportieve activiteiten waarbij je het hardst transpireert: ontgifting verzekerd!

 

Wat is transpiratie?

Transpiratie is een natuurlijke reactie om de lichaamstemperatuur op peil te houden wanneer je een lichamelijke inspanning doet. Wanneer de lichaamstemperatuur stijgt, worden de zweetklieren geactiveerd en produceren ze zweet. Dit stroomt langs de huid, koelt het lichaam af en verdampt onder invloed van de lucht en de warmte.

 

Transpireren is een noodzakelijke en gezonde reactie :

  • Het regelt de lichaamstemperatuur,
  • Het helpt toxines uit te scheiden
  • Het helpt de huidporiën schoon te houden

 

Het is ook een aanduiding dat je echt een inspanning hebt geleverd, een bewijs dat je je echt hebt ingezet.

 

Waaruit bestaat transpiratie?

Transpiratie bestaat in hoofdzaak uit water. Omdat transpireren bedoeld is om de lichaamstemperatuur te laten dalen wanneer die te sterk gestegen is, is water het meest geschikt. Transpiratie bestaat voor ongeveer 99% uit water, maar ook uit minerale zouten (natrium), chloor en vetten.

 

Wanneer je transpireert, verlies je zouten die aanleiding zijn voor een sinaasappelhuid en het vasthouden van vocht. Je verwijdert er toxines en calorieën mee. Om nog gemakkelijker te elimineren zonder uit te drogen, is het belangrijk om te drinken voor, tijdens en na elke inspanning.

 

Vermager je door te transpireren?

Wanneer je transpireert, verlies je water… maar geen vetten!

Door dit vochtverlies, verlies je tijdelijk wat gewicht. Dat verloren gewicht krijg je weer terug wanneer je het lichaam opnieuw hydrateert. Het is alleen door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen (type duurtraining) gecombineerd met een evenwichtige voeding dat je kunt vermageren.

 

Bij welke sporten transpireer je het meest?

 

Touwtjespringen

Je hebt het ongetwijfeld vroeger graag gedaan en zult er ook nu nog dol op zijn: touwtjespringen is een prima manier om te ontgiften! Het favoriete fitnessaccessoire van boksers en een prima cardiotraining:

  • 15 minuten touwtjespringen is gelijk aan 30 minuten joggen.
  • Per uur dat je touwtje springt, verbrand je 725 calorieën.

Touwtjespringen is ook goed voor het evenwichtsgevoel en een mooie lichaamshouding. Touwtjespringen verbetert je uithoudingsvermogen en belast de beenspieren maar versterkt tegelijk de armen, schouders, rug en buikspieren.

Je transpireert snel, je dijen en billen worden sterker: het is verslavend!

 

Fietsen

Je hart, uithoudingsvermogen, ademhaling, kuiten, dijen, billen, rug en buik trainen: dat is wat je doet met fietsen! Een volledige cardio-activiteit waarmee je een maximum aantal calorieën verbrandt en sterk transpireert: tot 1/3 liter zweet voor een tochtje van een uur! Vind je eigen fietstempo: het heeft geen zin jezelf te forceren, je inspanningen worden beloond wanneer ze juist gedoseerd zijn. Doe rustig en geleidelijk aan. Trappen om in conditie te komen, als dat niet aangenaam is!

 

Hardlopen

Wist je dat je tot een liter water verliest wanneer je tot een uur gaat lopen, of ongeveer  900 calorieën? Tegelijk versterk je je hartspier, train je je ademhaling en glijdt alle stress van je af. Redenen te over om die loopschoenen aan te trekken! Het begin is vaak moeilijk, maar geen paniek, na een paar keer wil je je loopsessies niet meer missen. Trucje om jezelf te motiveren: neem je mp3-speler mee en luister tijdens het lopen naar je favoriete nummers! Voor wie comfortabel thuis wil lopen  is er een ruime keuze aan loopbanden. Vergeet in elk geval nooit te stretchen voor en na elke loopsessie. Wat is er beter dan een portie frisse lucht happen om er weer helemaal tegenaan te kunnen?

FITNESS CARDIO
conseils-energy-astuce-corde-bruleur-de-calories

Het springtouw is een onmisbaar fitnessaccessoire en perfect om te vermageren, een platte buik te krijgen, cellulitis te vermijden en je uithoudingsvermogen te verbeteren.

NAAR BOVEN