conseils-active-astuce-quelle-activite-pour-les-gens-en-surpoids

WELKE ACTIVITEIT BIJ OVERGEWICHT?

Lijdt u aan overgewicht en wilt u beginnen met sporten? Als u niet weet hoe te beginnen of welke activiteit te kiezen, volg dan onze tips op.

 

Waarom fysieke activiteiten opnemen?

Wij kunnen het niet vaak genoeg herhalen: sport is goed voor de gezondheid. Naast een gezonde en evenwichtige voeding helpt sporten in de strijd tegen overgewicht. Door te sporten verbrandt u energie en dat draagt bij aan het beheersen en verliezen van gewicht. Trainen stimuleert het sympathische zenuwstelsel en helpt opgeslagen vetten vrij te maken door de effectiviteit van insuline (het hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt) te verbeteren. Na een dieet of een eerste gewichtsverlies is de impact van een fysieke activiteit op het verdere gewichtsverlies nog groter.

 

Sporten draagt bij aan het voorkomen en behandelen van ziekten rond overtollige kilo's, zoals diabetes 2 en artritis. Maar dat is niet alles: een fysieke activiteit beoefenen geeft u een echt goed gevoel. Er gaat niets boven het terugvinden van het plezier van de inspanning. Om u goed te voelen in uw hoofd, in uw lichaam: zeg stop tegen stilzitten!

 

Weer beginnen met sporten

Om u te helpen een stabiel gewicht aan te houden of kilo's kwijt te raken bij overgewicht, is wandelen de eerste stap om actief te worden. Het is een goede manier om weer te beginnen met sporten. Bij al uw verplaatsingen de hele dag door is iedere gelegenheid goed om te wandelen. Lonkt de lift naar u? Neem liever de trap. Reist u met de bus of de metro? Stap een halte eerder uit en loop de rest. Probeer minstens 3 keer per week te wandelen. Bouw het geleidelijk op, om niet te snel op te branden. Loop eerst 15 minuten; wanneer u dat goed aankunt, ga dan naar 30 minuten. Bouw het ritme sneller op wanneer u eenmaal de 30 minuten hebt bereikt. Hebt u nordic walking al eens geprobeerd?

 

Welke fysieke activiteit kiezen?

Dus u hebt besloten opnieuw sportief te worden? Richt u op een activiteit zonder gebruik van het gewicht van het lichaam, waarbij de gewrichten worden ontzien. In die categorie worden zwemmen en hometrainers in zittende of liggende houding aangeraden. Zo vermijdt u vooral pijn aan de knieën. U kunt ook kiezen voor een loopband, een doeltreffend cardio-training apparaat waar u op uw eigen ritme op kunt rennen. Deze 3 activiteiten zonder risico's voor de gewrichten helpen u met calorieën verbranden, spieren opbouwen en uw ademhaling verbeteren.

 

Hoe vaak?

Net als bij het wandelen is het aangeraden om het sporten geleidelijk op te bouwen. Maak een trainingsschema om goed van start te gaan. Train bij voorkeur 's ochtends om nog sneller af te vallen. Het juiste ritme? Beperk u eerst tot sessies van 30 minuten, 3 keer per week. Bouw het ritme in de loop van maanden op. Aarzel niet om een dagboek bij te houden waarin u al uw prestaties noteert. Daarmee kunt u uw vooruitgang volgen: de intensiteit van de oefening, het aantal gelopen kilometers…

 

 

 

U begrijpt het al, sport wordt ten zeerste aangeraden voor iedereen. Om na overgewicht uw figuur en uw tonus terug te krijgen, vergeet niet om uw sessies af te sluiten met krachttraining oefeningen. Tot slot, aarzel niet om uw arts te raadplegen bij vragen voordat u een fysieke activiteit opneemt.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
FITNESS CARDIO

U heeft een paar extra kilo's die u graag kwijt wilt ? In dat geval doet u er goed aan om een evenwichtig voedingspatroon te combineren met regelmatig sporten. We geven u enkele adviezen.

(9)
NAAR BOVEN