DE SINAASAPPELHUID BESTRIJDEN

Je weet niet wat je moet doen om de sinaasappelhuid op je billen, dijen of buik weg te krijgen? Geen nood, wij hebben een doeltreffende methode klaar om je te helpen je beter in je lichaam te voelen.

 

Cellulitis en sinaasappelhuid

Sinaasappelhuid of cellulitis treft vooral vrouwen (bijna 9 vrouwen op de 10). Artsen beschouwen het als een normaal fysiologisch fenomeen. Het gaat in feite om een verslapping van de huid, waardoor die er grillig en bobbelig gaat uitzien... Dat is het gevolg van een structuurverandering in het vetweefsel onder de opperhuid. Zo ontstaan er lelijke kuiltjes op de billen en het achterwerk. De ene vrouw heeft er al wat meer last van dan de andere, het hangt allemaal af van een aantal factoren (aangeboren, sedentair leven, slechte doorbloeding, onevenwichtige voeding, overgewicht...).

 

Hoe cellulitis bestrijden?

Er bestaat jammer genoeg geen wondermiddel om komaf te maken met sinaasappelhuid, maar met een paar eenvoudige handelingen kan je de gevolgen wel wat uitgommen. Dit zijn onze tips:

 

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen

Het is geen geheim: sport is een must om cellulitis en sinaasappelhuid te vermijden. Regelmatige lichaamsactiviteit helpt je een betere levenshygiëne en een beter evenwicht terug te vinden, op voorwaarde dat je minstens 30 minuten per dag actief bent. We raden je aan om een duuractiviteit of -sport te kiezen, zodat je je lichaam verplicht uit zijn vetreserves te putten en op die manier vetcellen te elimineren. Om de doorbloeding van je benen te stimuleren kan je bijvoorbeeld wat fietsen op de hometrainer of meedoen aan groepslessen indoor biking, snelwandelen op de loopband of steppen.

 

Water? Uiteraard!

Water is een krachtig wapen tegen sinaasappelhuid. Waarom? Het helpt om gifstoffen af te voeren en het huidweefsel te zuiveren en voorkomt dat je water gaat vasthouden. Probeer dus om anderhalve tot twee liter water per dag te drinken. Om wat te variëren kan je ook groene thee drinken, een waterafdrijvende en slankmakende drank die perfect is om vetabsorptie te bestrijden en calorieën te verbranden.

 

Een evenwichtige voeding

Op het menu: vermijd diëten die voor een jojo-effect zorgen! Beperk of vermijd industriële suikers, kant-en-klaarmaaltijden en zogeheten 'light'-producten die je gewicht onder controle zouden houden en zogezegd de vorming van cellulitis tegengaan... Kies vooral voor verse seizoensproducten, die zijn rijk aan vitamines en mineralen. Fruit (sinaasappel, appel, rode vruchten...), verse groenten (selderij, courgette, wortelen, broccoli...), gedroogde groenten en peulvruchten (bv.: bonen, linzen, spliterwen...) moeten ook deel uitmaken van je nieuwe voedingsregime. Varieer zo veel mogelijk om optimaal van hun heilzame effecten te genieten en zorg voor een uitgebalanceerde behoefte. Je geeft ook best de voorkeur aan volledige eiwitten, vlees (kip of kalkoen), eieren, vis en zeevruchten.

 

Een doeltreffende afslankcrème

Om de sinaasappelhuid te bestrijden, kan je ook slankmankende crèmes aanbrengen. Maar ook hier geldt: wil je resultaat zien, houd dan een gezond voedingspatroon aan en doe regelmatig een fysieke activiteit. De crèmes hebben een drainerend effect op de doorbloeding en op de lymfatische circulatie en bevorderen de afvoer van afvalstoffen. Voor een optimaal effect moet je de getroffen zones minstens drie keer per week goed masseren met de crème. Werk daarbij altijd van onder naar boven, van de voeten naar het middel.

 

Een goede doorbloeding

Problemen met de bloedcirculatie kunnen leiden tot cellulitis. Wat kun je eraan doen? Sporten, te strakke kleren vermijden, je huid niet te vaak blootstellen aan de zon, te warme baden vermijden... En nog een laatste tip: eindig elke douche met koud water, en focus je daarbij vooral op de getroffen zones. Niet heel aangenaam, maar het werkt wel!

 

De juiste fitnessaccessoires tegen cellulitis

 

De stepper

De stepper is een geduchte vijand van cellulitis! Je traint er vooral je billen en benen mee. Je uithoudingsvermogen wordt beter, je verliest gewicht en de complete beweging zorgt voor een strakker silhouet. Wat is het principe? Tijdens een training zet je een bankje voor je, waarop je het oplopen van een trap nadoet. Het is een klein toestel, ideaal om thuis gemakkelijk aan je figuur te werken.

 

Onze afslanktip: om vetcellen te elimineren en je sinaasappelhuid weg te werken, raden we aan om minstens 22 minuten per dag te steppen.

 

Touwtjespringen

Touwtjespringen is enorm doeltreffend om cellulitis te bestrijden. Je laat je huidweefsel er immers door bewegen. Voordelen? Met touwtjespringen verbetert je uithoudingsvermogen, maak je je hart sterker, verbrand je calorieën, maak je je figuur strakker, verbeter je je evenwicht, stuur je je houding bij én ontwikkel je je coördinatie...voordelen te over dus.

 

Onze afslanktip: probeer minstens drie keer per week te trainen, in de vorm van 3 beurten van 2 minuten. Neem tussen elke reeks sprongen 10 seconden recuperatietijd. Zodra je je helemaal op je gemak voelt, kan je nog doeltreffender trainen door gewichten aan je enkels te hangen, zoals de Gym Weights.

 

 

 

Zo, dit zijn een aantal handige tips om je te helpen de strijd aan te gaan met cellulitis. Onthoud vooral het winnende trio: lichaamsactiviteit + evenwichtige voeding + een optimale hydratatie. Nu is het aan jou!

FITNESS CARDIO
conseils-energy-astuce-corde-bruleur-de-calories

Het springtouw is een onmisbaar fitnessaccessoire en perfect om te vermageren, een platte buik te krijgen, cellulitis te vermijden en je uithoudingsvermogen te verbeteren.

MULTISPORTS

Uw lichaam moet de spieren op spanning kunnen brengen, en heeft dan ook energie nodig om de training te kunnen volbrengen ! Goed eten helpt uw lichaam om beter te trainen.

NAAR BOVEN