conseils-energy-exercice-velo-appartement-quel-programme-mincir

HOMETRAINER: WELK SCHEMA OM AF TE SLANKEN?

(2)

Wil je een paar overtollige kilo's kwijt? Geen enkel probleem: met de nodige dosis motivatie en voldoende regelmaat haal je dat doel gemakkelijk! Wat zou je denken van de hometrainer? Dit fitnesstoestel is ideaal om in vorm te blijven en te vermageren.

 

Hieronder vind je een afslankprogramma op maat van beginnende (occasionele fysieke activiteit) en gemiddelde (regelmatige fysieke activiteit) sporters. Het is gebaseerd op 3 sessies van 45 minuten per week, en dat gedurende 8 weken.

 

De instructies:

 • Vergeet voor je begint de fiets niet op jouw maat af te stellen: stuurhoogte, zadelhoogte (heuphoogte, je been moet nog lichtjes gebogen zijn als je been op het laagste punt van de pedaal staat).
 • Zorg ervoor dat je een fles water bij de hand hebt, zodat je kunt drinken terwijl je recupereert.
 • Zet je muziek aan...en je bent vertrokken voor een training van 45 minuten!

 

Programma gewichtsverlies: sessie van 45 minuten

1ste blok: 25 minuten continu trainen

Start je sessie met een inspanning van 25 minuten, waarbij je een comfortabel (een inspanning die je als aangenaam ervaart) tot licht oncomfortabel tempo aanhoudt*.

 

2de blok: 15 minuten intervaltraining

Tijdens deze 2de fase wissel je oncomfortabele inspanningen van 1 minuut* af met actieve recuperatiemomenten van 30 seconden. Probeer tijdens die blokjes van 1 minuut voortdurend dezelfde intensiteit aan te houden. Om uit te komen op 15 minuten intervaltraining moet je op basis van dit schema dus 10 herhalingen van 1 minuut doen.

 

N.B.: Dezelfde intensiteit aanhouden zal bij elke herhaling steeds lastiger worden. Het is volstrekt normaal dat je tijdens de actieve recuperatiefase niet volledig terug op adem komt.

 

3de blok: 5 minuten recuperatie.

Tijdens die laatste 5 minuten trap je aan een tempo dat volstaat om weer rustig op adem te komen en het vermoeide gevoel uit je spieren te krijgen. Zo stap je moeiteloos van je fiets.

 

 

 

Om resultaat te boeken mag je zeker niet vergeten om dit afslankprogramma te combineren met een gezond, evenwichtig voedingspatroon: kies voor een dieet rijk aan fruit en groenten, drink genoeg water (minstens 1,5 liter per dag) en drink elke ochtend een glas lauw water met het stap van 1 citroen. Veel succes!

 

* Comfortabel: je kan vrij gemakkelijk een gesprek blijven voeren en voelt nergens spierpijn.

Oncomfortabel: een gesprek voeren wordt moeilijk, je kan maar een paar woorden wisselen, je voelt de spierpijn opbouwen, ademhalen door je neus is niet meer voldoende (je ademt door je mond).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
Vanaf
299,99 €199,99 €*
4.80 / 5 4 Reacties
  Vanaf
  499,99 €399,99 €*
  4.70 / 5 3 Reacties
   FITNESS CARDIO

   Heb je zojuist een hometrainer gekocht en vraag je je af hoe de hometrainer goed te gebruiken? Ontdek de weldadige effecten van dit apparaat en volg onze tips om met de oefeningen te beginnen.

   (6)
   NAAR BOVEN