conseils-shape-astuce-comment-mincir-avant-les-fetes

HOE VERMAGEREN VOOR DE FEESTDAGEN?

Over enkele weken zal je er stralend uitzien in je nieuwe feestoutfit! Ja ja, geloof ons maar: je zal blaken van zelfvertrouwen. Om ervoor te zorgen dat je je beter voelt in je vel, geven we hier 5 tips om af te slanken. En, voel je de motivatie al komen?

 

1: Eet verstandig

Deze maand zal je heel vaak in de verleiding worden gebracht: de etalages liggen vol lekkers en het is duidelijk merkbaar dat de feestdagen eraan komen. Het is duidelijk dat je nu al je eetgewoontes moet veranderen om de "schade" alvast te beperken voor je van het ene in het andere feestmaal rolt. In die periode van het jaar heeft ons lichaam vitamines nodig (C, A en vooral E), en ook mineralen en sporenelementen om bestand te zijn tegen de nadelige effecten van de winter. Waar vind je die elementen precies? In groenten en fruit! En dat komt mooi uit, want daar zitten ook weinig calorieën in. Eet dus voor de feestdagen veel groenten en fruit en zelfs meer dan de aanbevolen hoeveelheid (5 porties per dag, ofwel 400 tot 600 g). Ga bij voorkeur voor rauwe groenten, want daar zitten des te meer vitamines en mineralen in. Bovendien hebben vezels die niet zijn platgekookt een veel krachtigere werking op de spijsvertering.

 

2: Drink water

Water is de allerbelangrijkste voedingsstof voor ons organisme. Spieren bestaan trouwens voor ongeveer 80% uit water. Een goede hydratatie bevordert de bloedsomloop in de hersenen en verschaft de nodige voedingsstoffen voor een goede werking van de spieren. Ze stimuleert ook de intellectuele activiteit, zorgt voor nog betere sportresultaten en bevordert het herstelproces. Nog niet overtuigd? Dan hebben we extra goed nieuws, want een goede hydratatie versnelt het gewichtsverlies: onderzoek heeft aangetoond dat wie 1,5 liter water per dag drinkt, jaarlijks 17.400 calorieën extra verbruikt. Drink dus zeker genoeg water: het doet niets dan goed voor je lichaam!

 

3: Beweeg die benen

Als je wilt vermageren voor de feestdagen, dan moet je calorieën verbruiken. De truc? Combineer een gezonde voeding met de nodige fysieke inspanning. Wanneer je overdag meer calorieën verbruikt dan dat je hebt opgenomen, dan verlies je des te meer lichaamsvet. Begint dus met cardiotraining, want dat heeft zo veel voordelen voor je figuur. Kruip bijvoorbeeld op de hometrainer: het perfecte toestel om je conditie te trainen, gewicht te verliezen, een goede werking van het hart te bevorderen en je spieren te trainen (vooral het onderlichaam: billen, dijen, kuiten).

 

 

4: Bedrieg de vijand

Om aan lekkernijen te kunnen weerstaan, bestaan er geen wondermiddelen. Gewoon een flinke portie vastberadenheid en een ijzersterke wil... Wanneer je écht veel zin hebt om te zondigen, dan hebben wij een eenvoudige tip om de vijand te snel af te zijn. Ga naar de apotheek of drogisterij en kies uit de etherische oliën een geur die jij lekker vindt, zoals vanille. Hét trucje om je eetlust te remmen? Doe enkele druppels op een zakdoek. Snuif aan die zakdoek wanneer je voelt dat je hongergevoel moet worden geremd... Het zal je honger niet helemaal stillen, maar het zal je ongetwijfeld beletten om te gaan zondigen...

 

5: Laat je thuis coachen

Wat is de beste manier om aan je figuur te werken en gewicht te verliezen zonder je deur uit te moeten? Sporten in de woonkamer, natuurlijk! Daarvoor kan je de trainingsprogramma's uittesten van onze Domyos-coaches (ontdek ze in de rubriek met de tips). Probeer minstens 2 keer per week te trainen gedurende 30 tot 45 minuten (afhankelijk van je conditie) en je zal zien dat met enkele eenvoudige, kleine accessoires je je conditie nóg beter en gemakkelijker kunt onderhouden. Als extra motivatie kan je het fitnesstoestel voor de tv zetten en bewegen zonder dat je hierbij stilstaat / terwijl je luistert naar muziek / terwijl je traint met een partner / je afwisseling brengt in je oefeningen.

 

 

Je hebt nu alvast enkele tips op zak voor een strakker lichaam en een goede gezondheid die je helpen je goed te voelen in je lichaam tegen dat de feestdagen beginnen. Nu is het jouw beurt om weer één te worden met het lichaam waarin je wilt pronken! 

YOGA
conseils-a-chaque-age-sa-minceur

Een dieet verandert met de leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om te vermageren. Ontdek hier tips om je te helpen een slanke lijn te behouden, op elke leeftijd.

NAAR BOVEN