conseils-shape-astuce-comment-affiner-sa-silhouette

HOE KRIJG JE EEN MOOIER FIGUUR?

Je hebt al ontelbare diëten geprobeerd, maar niets helpt om een mooier figuur te krijgen? Zie hier het juiste programma voor een slank en gespierd lichaam.

 

Doe aan sport om in vorm te blijven

Fysieke activiteit is goed voor de gezondheid en de levenskwaliteit. Je bent beter beschermd tegen ziektes en zit beter in je vel. Maar je inspannen is ook een hele doeltreffende manier om een beter figuur te krijgen en als je het sporten combineert met een evenwichtige voeding kun je er zelfs van afvallen. Sporten is een energieke inspanning, waardoor de spiermassa de tonus van je lichaam verbetert en je een strakker en slanker lijft krijgt. Welke sporten worden aangeraden voor wie af wil vallen?

 

Cardiotraining voor een mooier figuur...

Voor wie een mooier figuur wil, zijn uithoudingssporten ideaal. Leer je de gewoonte aan om te trainen op cardioapparaten: hometrainer, loopband, roeitrainer, crosstrainer, cardiofiets. Deze activiteiten vragen een inspanning van het lichaam die het dwingt om zuurstof en glucose te gebruiken. Resultaat: na ongeveer 30 minuten heeft je lichaam zijn glucosereserves opgebruikt en put het uit de vetreserves (taille, billen, dijen...) om zich van de nodige energie te voorzien.

 

… En nog meer!

Regelmatige cardiotraining op apparaten heeft naast afvallen nog veel meer niet te verwaarlozen voordelen:

 

  • Je onderhoudt je fysieke conditie op jouw ritme, zonder dat je rekening hoeft te houden met het weer
  • Je verstevigt je hartspier zonder hem geweld aan te doen: de training vergroot de cardiovasculaire uithouding
  • Je ontwikkelt spieren zonder dat je je gewrichten in gevaar brengt
  • Als je aan een andere actieve sport doet, bijvoorbeeld krachttraining, zorgt cardiotraining voor een actieve recuperatie en betere prestaties.

 

Op welk ritme moet je trainen?

Wat is de ideale frequentie om zichtbaar af te vallen? 45 minuten, 2 tot 3 keer per week. Kies eerder voor een gematigd intensieve en lange inspanning dan voor korte en intensieve oefeningen. Om vanaf het begin van je training vet te verbranden wordt aangeraden om 's ochtends, met een lege maag, te gaan sporten, maar let er wel op dat je eerst iets hebt gedronken (sport in dit geval niet langer dan 30 tot 45 minuten).

 

Om sneller af te vallen, moet je anaeroob trainen, dat wil zeggen dat je op 60 tot 70% van je maximale hartslag moet trainen. Die wordt theoretisch zo bepaald: 220 min je leeftijd (226 voor dames, want hun hart slaat sneller).

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
MULTISPORTS
conseils-cross-dietetique-5-aliments-bruleurs-de-graisse

Probeert u op alle mogelijke manieren af te vallen en weet u niet meer welk dieet u nog moet volgen? Ontdek 5 voedingsstoffen die vet verbranden. Probeer dit te onthouden!

(14)
FITNESS CARDIO

Met de crosstrainer zet je tot 80% van je spieren aan het werk. En dat in alle zachtheid… Domyos, je fitnesspartner, helpt je om de kilootjes eraf te krijgen met de crosstrainer.

NAAR BOVEN