HOE KIES IK EEN ROEITRAINER

(2)

Voor een complete work-out is een roeitrainer een absolute must! Dit toestel is perfect om je ademhaling te trainen, je spieren te verstevigen en zorgt gegarandeerd voor resultaten. Ontdek onze tips voor de ideale roeitrainer, op jouw maat.

 

Alvorens een keuze te maken, even de juiste redenen voor deze aanschaf op een rijtje

Dit toestel dat de roeispaanbewegingen nabootst biedt een erg veelzijdige en bijzonder complete training. Bovendien kan je met dit toestel:

  • bijna alle spieren van het lichaam trainen

  • cardiotraining en bodytraining met elkaar combineren

  • snel bevredigende resultaten boeken

  • het lichaam op een harmonieuze manier versoepelen en verstevigen

 

Al deze kwaliteiten zorgen ervoor dat de roeitrainer het succesnummer is van elke fitnesszaal. Ook al lijkt het op het eerste gezicht misschien een relatief eenvoudig toestel, toch moet erop worden gelet dat de bewegingen correct worden uitgevoerd, om de rug niet teveel te belasten. Daarom wordt trainen met de roeitrainer afgeraden aan personen met rugklachten.

 

Welke roeitrainer voor welk gebruik?

Elke  roeitrainer is ontwikkeld om een optimaal comfort te bieden, in functie van een bepaalde doelstelling. Die doelstelling moet je eerste keuzecriterium zijn: Bij je thuis het roeigevoel terugkrijgen? Een fysieke activiteit hervatten? Een intensieve training om je voor te bereiden op een andere sport?

 

De roeitrainers verschillen in de eerste plaats van elkaar in hun treksysteem. Er bestaan 2 systemen, 2 verschillende manieren om te trainen…afhankelijk van het doel dat je wil bereiken.

 

De "Scandinavische en/of Latijnse" trekbeweging:

Als je op zoek bent naar een gevoel dat het echte roeien heel dicht benadert, kies dan voor dit type! Dit systeem probeert de roeibeweging zo getrouw mogelijk na te bootsen. De rug wordt helemaal gebruikt. Let wel op: de "juiste" beweging is niet altijd even gemakkelijk. Een goede coördinatie is een must, zeker als je nog nooit geroeid hebt.

 

De centrale trekbeweging:

Ben je op zoek naar een complete fysieke activiteit? Of wil je intensief (heel sportief) trainen? De voordelen van de centrale trekbeweging maken dat roeitrainers met dit systeem het populairst zijn en ideaal voor thuis of in de fitnesszaal. De trekbeweging is symmetrisch en heel vloeiend. Zo kan je je als gebruiker beter concentreren op de houding van het lichaam (rechte rug, opgespannen buikspieren), voor een workout die comfort en efficiëntie combineert.

 

Welke technische eigenschappen voor welke gebruikersvoordelen?

Het weerstandsysteem:

De 2 gebruikte weerstandsystemen.

 

Magnetische weerstand: dit systeem is supergebruiksvriendelijk en maakt het minste lawaai! Door aan de knop te draaien bedien je een kabel, die de magneet dichter bij het vliegwiel brengt. Zo wordt de weerstand groter en de trekbeweging "zwaarder".  Er ontstaat geen wrijving, en dus ook geen lawaai. Interessant voor wie buren of slapende kinderen heeft…

 

Luchtweerstand: dit systeem biedt het voordeel dat je over een bijna oneindige waaier aan weerstandniveaus beschikt! Hoe harder je gaat trekken, hoe meer weerstand je ondervindt. Je kan ook de instromende lucht zelf instellen, wat ook een rechtstreekse invloed heeft op de weerstand.

 

De console

De meeste consoles tonen je de basisgegevens: snelheid, afgelegde afstand, duur, gemiddeld aantal verbrande calorieën. Hartslagmeting kan ook met een hartslagband. In sommige gevallen is die optioneel, bij andere toestellen is de band inbegrepen.Op bepaalde modellen kan je kiezen uit een hele reeks geïntegreerde trainingsprogramma's.

 

Gemakkelijk op te bergen

Compactsommige roeitrainers kan je heel vlot opvouwen en gemakkelijk opbergen. Dit is nuttig als je thuis niet over zoveel ruimte beschikt.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
FITNESS CARDIO

Het roeitoestel is een efficiënt toestel om de spieren te versterken en het zet heel wat spieren aan het werk. Ideaal voor wie sterker wil worden of veel calorieën wil verbranden.

(1)
NAAR BOVEN