HOE BLIJF JE GEZOND?

Denk elke dag aan je gezondheid, dat is de basis! Wij hebben 5 sporttips verzameld die je zullen helpen om je levenskwaliteit direct te verbeteren.

 

Tip 1: beweeg een beetje... maar elke dag!

Ons lichaam is gemaakt om elke dag te bewegen. Helaas laat onze huidige levensstijl vol werk, familie en vrienden ons weinig tijd om aan onszelf te denken en in vorm te blijven. We denken vaak dat één lange en intensieve inspanning genoeg is om de voordelen uit sporten te halen. Helaas, dit is niet waar: wist je dat een gematigde inspanning van 22 minuten per dag voldoende is om je algemene gezondheid goed op peil te houden? Dat is maar een kleine moeite om je beter in je vel te voelen, vind je niet? Waarom sta je niet iets eerder op om nog wat te sporten voor je aan de dag begint? Probeer bijvoorbeeld een hometrainer, crosstrainer, loopband of zelfs een stepper.

 

Tip 2: houd een eetdagboek bij

Er bestaat een eenvoudig maar effectief trucje om evenwichtig te eten, en dus gezond te blijven: houd elke dag je uitspattingen bij in een eetdagboek, zodat je minder snel in de verleiding komt om ze te herhalen. Maak een tabel met de 7 dagen van de week en de verschillende momenten op een dag en schrijf in de loop van de dag alles op wat je eet en drinkt (zonder uitzondering!), inclusief tussendoortjes. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar dit helpt heel goed om je bewust te maken van je kleine uitspattingen.

 

Tip 3: verstevig je spieren

Als je ouder wordt, verlies je vanzelf aan spieren. Toch bestaat er een doeltreffende oplossing om positiever je toekomst tegemoet te gaan: de krachttraining. Met weerstandsoefeningen kun je aan je lijn werken, verstevig je de kracht en het uithoudingsvermogen van je spieren en verminder je het risico op blessures. Spiertraining helpt je bovendien om langer mobiel te blijven in al je dagelijkse activiteiten. Onze tip om hieraan te beginnen: kies voor accessoires als halsters, fitnesselastiek (ideaal voor wie een strakker lichaam wil) of apparaten die gemaakt zijn voor spiertraining (fitnessbank, trekstang, buikspiertoestel). Vergeet niet om de raadgevingen van de sportcoach op te volgen, zodat je zeker de juiste bewegingen maakt.

 

Tip 4: ontspanning

Wist je dat mensen die onder veel stress staan gevoeliger zijn voor microben en moeilijker recupereren van een ziekte? Wist je ook dat je van stress aankomt? Dit is bewezen in studies over het effect van stress op de gezondheid. Er is dus reden genoeg om te gaan sporten als je gestrest raakt! Zo kun je de spanning in je lichaam loslaten en je negatieve gedachten omzetten in positieve energie. Een lichamelijke activiteit helpt in de strijd tegen stress omdat ze de productie van serotonine (het plezierhormoon) op gang brengt. Om te ontspannen, je figuur te behouden en gezond te blijven is er niets beter dan yoga, relaxatie, tai chi of sofrologie.

 

Tip 5: gezond eten

Op het vlak van eten zijn er enkele basisregels die je helpen om gezond te blijven. Om evenwichtig te eten moet je bij elke maaltijd een derde van je bord vullen met zetmeelhoudende producten (pasta, rijst), een derde met eiwitten (vis, eieren, vlees) en een derde met verschillende groenten. Sla nooit een maaltijd over, want je voedselinname moet verspreid zijn over drie maaltijden op een dag. Kies als tussendoortjes voor fruit, compote of een graanreep. Eet zo min mogelijk gesuikerde en industriële producten, beperk je zoutinname en doe rustig aan met vet. En vooral: sta jezelf af en toe een kleine uitspatting toe! Zo voorkom je frustraties en blijf je gemotiveerd... Ten slotte: eet gezond, maar vooral, stop met eten als je genoeg hebt!

 

 

 

Je hebt het al begrepen, het is maar een kleine moeite om elke dag een paar kleine inspanningen te verrichten om zo in vorm te blijven. Je lichaam is je grootste goed, dus zorg er goed voor!

MULTISPORTS

Uw lichaam moet de spieren op spanning kunnen brengen, en heeft dan ook energie nodig om de training te kunnen volbrengen ! Goed eten helpt uw lichaam om beter te trainen.

NAAR BOVEN