GOED GEBRUIK VAN DE MINITRAMPOLINE

De "minitrampoline", die praktisch is en weinig ruimte inneemt, is een fitnessapparaat dat ideaal is om de conditie op peil te houden en op een ontspannen manier sprongen te ontdekken. De trampoline is uitstekend geschikt om de spieren te versterken en voor de proprioceptie (posturaal evenwicht). De trampoline, die door iedereen gebruikt kan worden, geeft geen belasting voor de gewrichten en kan dienen voor revalidatie. Voor een goed gebruik van de minitrampoline is een goede houding nodig om zonder enig risico te trainen en vele oefeningen te variëren !

 

Heb je zojuist een minitrampoline gekocht en vraag je je af hoe deze goed te gebruiken            ? Ontdek de weldadige effecten van dit fitnessapparaat en volg onze tips om met de oefeningen te beginnen.

 

Waarom een minitrampoline gebruiken?

De minitrampoline is een fitnessapparaat dat ideaal is om thuis in vorm te blijven. Voordelen?

  • De trampoline verbetert de houding en de controle over het lichaam.
  • De trampoline is uitstekend geschikt om aan de balans te werken
  • De trampoline ontwikkelt de lichaamskracht, bevordert de bloedsomloop en zorgt voor een betere toniciteit van de spieren

 

De minitrampoline kan door iedereen gebruikt worden. Je hoeft geen fervent sporter te zijn om gebruik te maken van de trampoline; iedereen kan het en iedereen op zijn eigen ritme. Gebruikers kunnen de snelheid naar eigen goeddunken aanpassen. Zonder pijn voor de gewrichten kan de trampoline ook dienen voor revalidatie waarbij iedereen doeltreffend de coördinatie en het evenwicht ontwikkelt.

 

De juiste stand

Om goed te springen, dien je erop te letten dat je: je buikspieren aanspant.  Denk eraan de buikspieren goed aan te spannen tijdens de sessie om te zorgen voor een goede coördinatie en een goede evenwicht tussen de bovenste en onderste ledematen van het lichaam.

Vote
Total votes: 0
Een beoordeling plaatsen
FITNESS CARDIO

Droom je van een perfect figuur ? Er is een gemakkelijke oplossing, de mini- trampoline, klein, maar doeltreffend. Je kunt het in een club of thuis doen, dit apparaat biedt je het plezier springend energie kwijt te raken!

NAAR BOVEN