conseils-corps-apollon-en-5-lecons

EEN ADONISLICHAAM IN 5 LESSEN

Na enkele maanden dolce far niente wil je graag opnieuw een adonislichaam? Het klopt dat je geen atletisch figuur hoeft te hebben om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen… Maar aan de andere kant, waarom zou je niet proberen een mooi gespierd lichaam te krijgen en de perfectie te benaderen…

 

Les 1: leer fruit en groenten lekker vinden

Vanaf vandaag  eet je evenwichtig om dat onelegante zwembandje rond je buik weg te werken. Hoe? Door te leren om fruit en groenten lekker te vinden. Ze zijn essentieel voor de gezondheid en de beste bondgenoten van je slanke lijn. Ze bevatten geen vetten , weinig calorieën en de vezels erin zijn uitstekend voor de spijsvertering.

 

Les 2: gewichtheffen

Hoe kun je de hele dag door calorieën verbranden? Door 3 keer per week gewichten te heffen! De spiermassa verhoogt de stofwisseling waardoor vet sneller wegsmelt. Train verschillende spieren op verschillende dagen. Zo kun je op maandag de armen en schouders trainen, op woensdag de buikspieren en op vrijdag de beenspieren. Met die methode kunnen de spieren rusten tussen elke trainingssessie in.

 

Les 3: kies voor de succesformule krachttraining gecombineerd met cardiotraining

Je traint regelmatig en bent vastbesloten je doelstellingen te bereiken? Om je lichaam nog meer vorderingen te laten maken en in zijn totaal te trainen, mag je je niet beperken tot een en dezelfde routine van oefeningen. Wissel je trainingen af, probeer andere toestellen. Advies: om je spieren te versterken wissel je cardiotraining af met krachttraining. Dat is de meest doeltreffende methode om een droog en afgetekend lichaam te krijgen, een goede lichamelijke conditie te krijgen en eventueel gewicht te verliezen.

 

Les 4: slapen om uitgerust te starten

Het geheim om een gespierd lichaam en een goede conditie te behouden, is voldoende slaap. Men weet dat een goede nachtrust essentieel is voor een goede gezondheid. Door te slapen kan het organisme zich herstellen van alle inspanningen, de spieren regenereren overigens twee keer sneller tijdens rusttijden. Door te slapen laad je je batterijen weer op: zo krijg je de energie die je nodig hebt voor je volgende trainingssessie.

Minstens 7 uur slapen per nacht beschermt ook tegen gewichtstoename. De reden? Hoe minder je slaapt, hoe meer honger je hebt, hoe meer vetcellen je kweekt en hoe minder calorieën je verbrandt. Wie weinig slaapt moet dus opletten, je loopt het risico om bij te komen …

 

Les 5: hydrateren om het lichaam te zuiveren

Water is de allerbelangrijkste voedingsstof voor ons organisme. Spieren bestaan trouwens voor ongeveer 80% uit water. Je lichaam heeft nood aan zuivering en een juiste hydratatie. Onderzoekers aan de Australische universiteit van New South Wales hebben aangetoond dat meer dan 2 liter water drinken per dag kan zorgen voor een spiertoename van 10%. Proteïnen veroorzaken een verontreiniging van het metabolisme die moet worden opgelost in water. Indien je te weinig water drinkt, recupereren je spieren niet snel en riskeer je minder goed te presteren.

BODYBUILDING
conseils-cross-produit-mesurez-force-strap-training

Voor iedereen die thuis verder wil trainen is er een eenvoudige en bijzonder doeltreffende oplossing. Maak kennis met de trainingsaccessoire die niet mag ontbreken: de Domyos Strap Training.

NAAR BOVEN