DANSEN: DE JUISTE OUTFIT KIEZEN.

Je hebt je ingeschreven voor danslessen en vraagt je af welke outfit je nodig hebt? Weet dat die outfit afhangt van de dansdiscipline die je hebt gekozen. Laat je leiden door het advies van Emilie, danseres en coach bij de Domyos Club!

WELKE OUTFIT VOOR BALLET?

Ballet is een discipline waar stiptheid, nauwkeurigheid in je houding en elegantie centraal staan. De outfit die je kiest moet die waarden dan ook weerspiegelen. Sommige dansscholen leggen een bepaalde kleur op, zoniet kies je best voor een pastelkleur of voor het sobere van zwart. Zorg er ook voor dat je balletoutfit nauw aansluit op je lichaam, zodat de leraar of lerares mooi kan zien of je alle bewegingen wel goed uitvoert en waar nodig kan corrigeren. Zo kan je je houdingen heel precies en zonder hinder perfectioneren.

 • DE OUTFIT DIE WIJ AANBEVELEN:

Een standaard balletoutfit bestaat uit: een balletpakje of maillot (eenvoudig of met rokje) en een legging (in microvezel om langer mee te gaan). Afhankelijk van je niveau pantoffels, demi-pointes of pointes. Op het vlak van pointes heb je de keuze tussen leer, dat wat sterker is, of linnen, dat je kan wassen in de machine. In de winter of om niet af te koelen tijdens je lessen, kies je best voor een wikkelbloes en beenwarmers, die houden je spieren warm.

 • HET KLEINE EXTRAATJE:

Een haarrekker is een handig en elegant hulpmiddel om niet gehinderd te worden door je haar. Hij maakt je outfit helemaal af, zodat je altijd gracieus en elegant voor de dag komt!

 

WELKE OUTFIT VOOR MODERNE DANS?

Moderne dans is een mix van verschillende invloeden en dansen, van jazz tot ballet over streetdance en zelfs stammendansen. Er zijn dus niet echt vaste regels voor de outfit. Die verschilt naargelang de leraar of lerares en zijn of haar artistieke invloeden. Belangrijk is dat je kleding kiest die comfortabel zit en in geen geval hindert bij de bewegingen en houdingen die je moet maken. Een soepele outfit die een totale bewegingsvrijheid verzekert met andere woorden.

 • DE OUTFIT DIE WIJ AANBEVELEN:

De basisoutfit voor moderne dans bestaat uit een broek (lange broek, legging of short), bij voorkeur in het zwart en uit een stof die goed aansluit. Als bovenstuk kies je zelf een model, een stijl die bij je past, zolang je maar vloeiend en ongeremd kunt bewegen. Wat de schoenen betreft, is het belangrijk dat je een goed contact hebt met de grond en tegelijk het nodige comfort voelt. Soepele en comfortabele dansballerina's zijn dan een uitstekende keuze.

 • HET KLEINE EXTRAATJE:

Heb je broze knieën, draag dan zeker kniebeschermers, zo verklein je het risico op blessures.

 

WELKE OUTFIT VOOR STREET DANCE?

Street dance wordt gekenmerkt door ruime en schokkende bewegingen, een snelle opeenvolging van pasjes en figuren op de grond. Het begrip stijl is bij deze discipline cruciaal, je moet immers helemaal versmelten met de wetten en codes van deze wereld. Als je deel uitmaakt van een 'crew', dan moet je een dresscode volgen om aan te geven dat je bij die groep hoort. En net zoals bij alle andere disciplines moet je outfit comfort en bewegingsvrijheid bieden.

 • DE OUTFIT DIE WIJ AANBEVELEN:

Regel één: laat je verbeelding de vrije loop en kies zelf je look! Op praktisch vlak zijn hier wel een par tips: draag een broek met een loose-fit, zoals een baggy, sarouel of ruime joggingbroek. Door ruime kleding te dragen, zal je de verschillende pasjes en figuren vlot en vrij kunnen uitvoeren, zonder dat je de hiphop-codes in de wind slaat. Voor wat je op je bovenlichaam draagt zijn er geen regels, zolang je kleding maar comfortabel is. Aan je voeten draag je best sport- of basketschoenen die comfortabel zitten en passen bij de rest van je outfit. Of je nu ruime of aansluitende kleding kiest, het gaat erom dat je benen bedekt zijn om schrammen te vermijden bij figuren op de grond.

 • HET KLEINE EXTRAATJE:

Je outfit is ook een middel om je persoonlijk uit te drukken en te bewegen met stijl. Laat je dus helemaal gaan! Net zoals bij moderne dans bescherm je ook hier best je knieën.

 

Onthoud dat de ideale dansoutfit de outfit is waarin je je lekker voelt en waarmee je ongeremd op de muziek kunt bewegen. Je kleding mag je in geen geval hinderen in je bewegingen. Geef je outfit een persoonlijke toets, creëer je eigen stijl! Want vergeet niet dat dansen ook een sport van persoonlijke expressie is! Geniet en beleef je passie met Domyos Dance!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
Balletpakje Sylvia met smalle bandjes voor meisjes lichtroze
9,99 €*
4.00 / 5 4 Reacties
  Kort dans T-shirt met korte mouwen voor dames, roze
  12,99 €*
  4.50 / 5 2 Reacties
   NAAR BOVEN