conseils-active-astuce-mincir-en-douceur-par-ou-commencer

IN ALLE RUST VERMAGEREN: WAAR BEGINNEN?

Je hebt het lastig om dag na dag een strak figuur aan te houden en weet niet goed hoe je van die overtollige kilo's afraakt? Neem dan allereerst een paar basisregels in acht. Dit zijn de handige dieettips van Domyos-coach Olivier, die je helpen om rustig en op je gemak te vermageren, zonder dat je eraan hoeft te denken!

 

Waar val je van af?

Om af te slanken, moet je natuurlijk bewegen! Als je wil vermageren, dan moet je werken aan je grote spiergroepen: billen, benen, borsten en rug. Ook een cardioactiviteit is aangewezen, zo verhoog je je hartslag en verbrand je meer calorieën. Idealiter combineer je spierversterking en cardiotraining, zo zal je de beste resultaten boeken.

 

Wil je geleidelijk en rustig afvallen, luister dan vooral naar je lichaam: train op je eigen ritme en niveau, teveel doen is nutteloos! Het is belangrijk dat je jezelf een bepaalde trainingsduur oplegt en die ook respecteert (20, 30 of 40 minuten). Leg jezelf zeker geen te moeilijke of te zware oefeningen op.

 

Wat is de beste manier om te vermageren?

De beste methode om te vermageren is om je verschillende spiergroepen op regelmatige wijze en over een vaste tijdspanne te trainen. Daarvoor zijn lessen circuit training perfect: daarbij worden oefeningen om je spieren te versterken afgewisseld met cardio-oefeningen. In dergelijke lessen gebruik je altijd weinig gewicht (lichte halters bijvoorbeeld), de intensiteit van je inspanning hangt vooral af van de duur van de oefeningen en van de beperkte recuperatietijd ertussen.

 

Als je traint in een fitnesszaal, kies dan voor powerwalking op een loopband, fietsen op de hometrainer, steppen op de crosstrainer of opteer voor de roeitrainer. Je moet sportief trainen: werk je oefeningen af aan een comfortabel tempo (een handige tip daarvoor: je moet nog een praatje kunnen slaan tijdens de inspanning - kunnen zingen hoeft dan weer niet - en je mag nergens pijn voelen in je spieren).

 

Onze tips om af te vallen

Om je figuur strakker te krijgen moet je een aantal grondregels respecteren. Dit is het advies van onze coach:

 

 • Niet snoepen!
 • Geen frisdranken of alcohol, daar word je alleen maar dikker van
 • Ban alle kant-en-klare maaltijden, kook gewoon zelf
 • Kies voor voeding met weinig suiker
 • Geef 's ochtends de voorkeur aan koolhydraten (pasta, rijst, brood), die geven je energie en worden doorheen de dag afgebroken. Neem 's middags wat minder koolhydraten in en beperk ze 's avonds tot het minimum.
 • Vermijd geraffineerde producten: wit brood, gesuikerde ontbijtgranen, witte rijst of witte pasta
 • Een standaard middagmaal moet bestaan uit eiwitten (vis, vlees, eieren), koolhydraten en wat groenten. 's Avonds eet je best enkel eiwitten en groenten.
 • Neem tijd om te lunchen, eet 's middags niet snel iets uit het vuistje: je neemt beter de tijd om de avond voordien een gezonde lunch te bereiden, da's altijd beter dan 's avonds overvloedig te eten.

 

Gemakkelijk bijkomen: vermijd valstrikken

Ga jezelf niet uithongeren om te vermageren. Een paar goede reflexen zijn wel noodzakelijk om duurzaam gewicht te verliezen. Dit zijn een paar valstrikken die het lastiger maken om slank en gezond te blijven.

 

 • Een gebrek aan slaap
 • Een overdreven dieet
 • Gebrek aan activiteit (een tip: neem de trap in plaats van de lift)
 • Wat grotere kleren dragen voor meer comfort...
 • Samen met je kinderen een vieruurtje eten!

 

 

 

Ziezo, nu ken je een paar handige afslanktips om je te helpen weer strakker voor de dag te komen. Onthoud vooral deze eenvoudige regel: om te vermageren moet je meer verbruiken dan je inneemt. Eet dus minder en beter...en beweeg meer!

GYM/PILATES
conseils-shape-astuce-comment-mincir-avant-les-fetes

Laatste rechte lijn voor Kerstmis: samen zorgen we ervoor dat we in topconditie zijn! Om je mooi en stralend te voelen tijdens de feestdagen, geven we je hier enkele tips om te vermageren.

MULTISPORTS

Wil je iets aan je lijn doen voor de zomer, zonder evenwel je goede humeur en je gezondheid op het spel te zetten? Geen nood! Wij hebben voor jou het ideale afslankprogramma om je lichaam op een aangename manier weer mooi strak te krijgen.

NAAR BOVEN