conseils-5-bonnes-raisons-de-faire-du-velo-elliptique

5 GOEDE REDENEN OM OP DE CROSSTRAINER TE STAPPEN

Bericht aan iedereen die aan de conditie wil werken en het figuur wil terugvinden! Wellicht kent u de crosstrainer al, dat alles-in-één cardio-training apparaat dat de fietsbewegingen van een hometrainer, de traplopende bewegingen van steps, de voor- en achterwaartse beweging van een roeimachine en de effecten van hardlopen combineert. Maar kunt u haar echte voordelen al? Wacht niet langer en ontdek de gunstige effecten van de crosstrainer.

 

1: Met de crosstrainer valt u af

Zoek niet verder als u wilt afvallen, dit apparaat is precies wat u zoekt: met een half uur trainen per dag op de hometrainer op 70% van uw maximale hartfrequentie kunt u doeltreffend overtollig vet verbranden. De oefeningen lijken niet alleen makkelijker omdat alle spieren worden aangesproken, daarnaast worden nog meer calorieën verbrand. U werkt niet aan een enkel deel van het lichaam, maar verdeelt de inspanning. Een aangenaam kenmerk om te trainen en snelle en motiverende resultaten te zien.

 

2: De crosstrainer versterkt 80% van de spieren

Dit is nog eens een fitnessapparaat dat goed is voor de spieren! Met de crosstrainer blijft geen lichaamsdeel gespaard. Getuige dit prachtige teamwerk: de pedalen zetten in één keer de dijen, billen en kuiten aan het werk; terwijl tegelijkertijd de handgrepen een beroep doen op de armen, schouders en borstspieren. Tot slot nog een ander voordeel: de bewegingen van het apparaat houden u in een rechte positie (fijn voor mensen die last hebben van rugklachten) en helpen de buikspieren om op natuurlijke wijze samen te spannen.

 

3: De crosstrainer is goed voor het hart

Cardio-training, ten zeerste aangeraden in het kader van fysieke en motorische rehabilitatie, helpt bij het in vorm blijven en versterkt het cardiovasculaire systeem. De regelmatig uitgevoerde fysieke oefeningen hebben het voordeel dat zij het hart versterken, de bloedsomloop stimuleren en de cholesterol verlagen. De crosstrainer versterkt deze voordelen alleen nog maar door ook bij te dragen aan betere ademhaling. Gezondheidsprofessionals onderkennen unaniem dat gebruik ervan het hart versterkt.

 

4: De crosstrainer bespaart de gewrichten

Geen enkel risico voor de gewrichten of kans op blessures: dat is één van de grote voordelen van de crosstrainer. De elliptische beweging bootst de natuurlijke loopbeweging na door het gewicht van uw lichaam gelijk over beide benen te verdelen. Het resultaat: uw gewrichten blijft elke impact bespaard, u werkt aan uw spieren zonder schokken. Atleten gebruiken de crosstrainer vaak voor fysieke voorbereiding of om te herstellen na een blessure.

 

5: Leef u uit met de crosstrainer!

Wat is er beter dan een cardio-training sessie om uw hoofd leeg te krijgen? De gunstige effecten van de crosstrainer zijn vooral fysiek, maar ook mentaal. Trainen is goed voor lichaam en geest: u kunt tegelijkertijd uw energie en opgebouwde stress kwijt. Trouwens, sport maakt toch gelukkig? Jazeker, tijdens en na de inspanning maken uw hersenen endorfines, het beroemde gelukshormoon, aan. Nóg een goede reden om te bewegen, op uw eigen ritme, en in uw eigen huis. De bonus? U kunt zelf het beste moment kiezen voor uw crosstraining sessie: 's ochtends vroeg, tussen de middag of 's avonds om te ontspannen.

 

Adviezen van de coach

Als u niet goed weet welke training u wilt volgen, begin dan met deze crosstrainer sessie van 30 minuten:

  • Rustige warming-up van 10 minuten op lage stand (lopen)
  • Versnel geleidelijk het ritme: 15 minuten trainen naar uw uithoudingsvermogen (ter vergelijking, u traint op de juiste snelheid als u een gesprek kunt voeren of een tekst hardop kunt lezen zonder buiten adem te raken)
  • Vertraag het ritme en keer in ongeveer 5 minuten terug naar rust.

 

 

 

Nu weet u wat de 5 goede redenen voor crosstraining zijn. Train minstens tweemaal per week gedurende 45 minuten, met tijd tussen de sessies, voor zichtbare resultaten. En vergeet niet voldoende te drinken en te strekken na de inspanningen! Raadpleeg uw arts als u vragen heeft, of als u lijdt aan hart- of rugklachten, artritis of zwakke knieën.

NAAR BOVEN