Stoffen demi-pointes met splitzool zalmkleurig

Ref.
8327040
Users reviews
1 / 5 1 Reactie
Pluspunt van het artikel
Stoffen demi-pointes met splitzool om de voet soepeler te bewegen. De erg soepele stof rekt uit tijdens het dragen. De elastieken zijn al aangenaaid bij de hiel.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

14,99 €*
Voetafrol
Dankzij de splitzool is deze balletschoen soepeler en flexibeler.
Onderhoudsgemak
Machinewasbaar op 30°C.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 100.0% Katoen Binnenkant van : 100.0% Katoen Zool van : 100.0% Runderleer
Tests
Dit artikel werd onderworpen aan tests om de vorm- en kleurvastheid te controleren. Die tests worden regelmatig uitgevoerd door een extern lab en laten toe om te bevestigen dat onze kwaliteitseisen werden nageleefd.
Ontworpen voor
klassiek ballet.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Machinewasbaar op 30°.
Gebruikslimiet
Niet geschikt voor buiten.

Bijkomende informatie

Hoe demi-pointes kiezen?
Balletschoentjes of demi-pointes zijn onmisbaar voor ballet. Het grootste verschil zit in de zolen en het gebruikte materiaal. Demi-pointes met volledige zolen worden aangeraden voor iedereen die met ballet begint, ongeacht de leeftijd. Ze ondersteunen goed de voet. Splitzolen zijn dan weer flexibeler aan de voetwelving, je kunt er de voeten mooi in buigen. Vaak worden ze aanbevolen voor gevorderde leerlingen die de danstechniek al goed beheersen.
Waarom kiezen voor stoffen demi-pointes?
Dit hangt echt af van je persoonlijke voorkeur, je leraar zou je wel kunnen adviseren om stoffen balletschoenen te kiezen en geen schoenen in leer. Balletschoenen in stof zijn soepeler en rekken iets meer uit bij het dragen. Een nadeel is dan weer dat er na verloop van tijd gaatjes in kunnen komen.
Hoe de juiste maat kiezen?
De tenen mogen niet te los in de schoen zitten, ze moeten ondersteund worden zonder gekneld te zitten. Een typische oefening om te doen: Ga tijdens het passen rechtop zitten en buig en strek je tenen een paar keer, ga op je tenen staan. Alle balletschoenen zijn voorzien van een aantrekkoordje zodat je ze perfect op je voet kunt laten aansluiten. Knip het koordje netjes af wanneer het is aangetrokken. Het mag nooit uit de schoen komen en je mag er ook geen lus in maken.

Users reviews

 • Vrouw
  Jonger dan 20
  15 december 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Slechte elastiek

  Op zich vormt de schoen goed rond de voet. Als ik op demi pointe sta krijg ik wel last op de bal van mijn voet omdat daar de naad samenkomt. Met mijn eerste paar heb ik +- 7 lessen gedanst en dan is de elastiek in de schoen gesprongen (niet de gekruiste elastiek). De zool was er al na 3 lessen uit. Ik dacht dat dit puur toeval was. Maar met mijn tweede paar heb ik nu 2 lessen gedanst en dezelfde elastiek is weer gesprongen. Dit vind ik erg spijtig en hoop dat hier iets aan gedaan kan worden.

  Antwoord van het merk :

  Beste

  Allereerst wil ik u bedanken voor uw feedback op de demi pointes bi-semelles toile salmon. Dit helpt ons om in de toekomst onze produkten verder te verbeteren, zodat we iedereen tevreden kunnen stellen.
  We geven dit probleem graag door aan de productdesigners zodat ze de nodige maatregelen kunnen treffen.
  Ik zou u dan ook graag voorstellen om uw demi pointes te retouren in uw dichtsbijnzijnde Decathlon vestiging. Misschien zou u onze demi pointes in leder eens kunnen proberen, iets duurder, maar van een uitstekende kwaliteit met goede reviews van onze klanten.
  http://nl.decathlon.be/demi-pointes-leer-splitzool-id_8100865.html

  Met vriendelijke groeten

  Katrien De Smet

  Katrien De Smet Expert Monitor Domyos DECATHLON

NAAR BOVEN