Sportbeha voor fitness Active blauw

Ref.
8326341
Users reviews
3.3 / 5 19 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
5 / 5 1 Reactie
Pluspunt van het artikel
De sportbeha Active voert transpiratie af. Erg vrouwelijke rug. Geïntegreerde pads, niet uitneembaar.
5,99 €*
Zweetafvoer
Technische stof om droog te blijven tijdens het trainen.
Borstondersteuning
Vermindert schokken met 17,7% t.o.v. een gewone beha* (lage impact sporten).

DE KENMERKEN

Samenstelling
Hoofdstof : 82.0% Polyamide, 18.0% Elastaan Voering : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
fitness (activiteiten met lage impact): yoga, stretching, pilates, krachttraining).
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Beha Active, lage impact
Deze beha is geschikt voor fitnessoefeningen met lage impact (BBB, yoga , gym ...) . Eerder geschikt voor de kleine boezem. De pads zijn alleen onderaan vastgemaakt en gemakkelijk terug te plaatsen na het wassen. De voering is ladder-proof, je kunt er een knipje in geven zonder de beha te beschadigen als je de pads er wilt uithalen.
Waarom moet je sportondergoed dragen?
Tijdens het sporten worden je borsten veel zwaarder belast dan in het gewone dagelijkse leven. Ze kunnen 3 tot 5 keer hun oorspronkelijk gewicht wegen, ahankelijk van de intensiteit van de inspanning en de impact. Toch draagt 59% van de vrouwen tijdens het sporten een gewone beha die niet voldoende ondersteuning biedt (http://bjsm.bmj.com/content/42/8/670.short). Een sportbeha beperkt de bewegingen van de borsten en dus ook de impact erop.
Gezonde borsten:
Ongeacht de grootte van je boezem, zullen door de bewegingen de huid en ligamenten uitrekken, en zonder voldoende ondersteuning loop je het risico dat je pijn krijgt of dat je borsten vroegtijdig gaan doorhangen. Toch kan te veel ondersteuning ook nefast zijn op lange termijn: je beha moet aangepast zijn aan je maat en aan de intensiteit van de impact. De bedoeling is om de borst te beschermen, zonder de natuurlijke beweging te wijzigen.
Hoe wordt het sportondergoed van DOMYOS ontworpen?
Onze modellen zijn ontworpen om je meer comfort te bieden en gezondheidsproblemen te vermijden: * wij gebruiken geen beugels (risico op letsels en druk op de lymfeklieren) * wij beperken zoveel mogelijk de naden ter hoogte van de tepel (risico op irritatie) * wij geven de voorkeur aan stoffen die de transpiratie afvoeren (dit heeft te maken met het draagcomfort maar verlaagt ook aanzienlijk het risico op wondjes door irritatie).
Hoe wordt het ondergoed van DOMYOS getest?
Al onze artikelen worden getest in ons lab, we testen de ondersteuning van de borsten (we meten de vermindering van de bewegingen van de borsten tijdens het sporten). De artikelen worden gerangschikt van 1 tot 5. Onze sportbeha's garanderen een vermindering van de beweging gaande van min. 10% (niveau 1) tot meer dan 50% (niveau 5). De modellen van niveau 1 zijn geschikt voor activiteiten met lage impact; niveau 3 is voor gemiddelde impact en niveau 5 voor hoge impact.
Welke ondersteuning moet ik kiezen voor mijn sport?
Er is een model met aangepaste ondersteuning voor elk soort sport: lage impact (wandelen, yoga, pilates, stretching ...), gemiddeld (gymnastiek, dans ...), of hoge impact (trampoline, step, cardiotraining ...). Het is aan te raden om de ondersteuning aan te passen volgens je sport: draag bijvoorbeeld geen beha voor hoge impact als dat niet verantwoord is (het is belangrijk dat je je borsten beschermt maar tegelijk moet de natuurlijke beweging van de borsten zoveel mogelijk behouden blijven).
Hoe kies ik de juiste maat?
De juiste maat biedt de juiste ondersteuning en zit comfortabel. 70% van de vrouwen draagt een verkeerde maat van beha: http://www.port.ac.uk/department-of-sport-and-exercise-science/research/breast-health/. Je moet dus: * je onderbustewijdte meten * je bustewijdte meten Een overeenstemmingstabel vindt je in de matengids van DECATHLON: http://www.decathlon.fr/guide-des-tailles.html#femme
3.3 / 5 19 Reacties
12 gebruikers bevelen dit product aan
Favorable review more useful
That review has been deposited on this product version
Vrouw
50-59
03 September 2015
Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
sport bh
zitten goed, voelen goed aan , geld waard. niet wassen in machine !

bij wassen in machine raken die cups los, naden zijn vastgemaakt dus onmogelijk om die op hun plaats te zetten. Heb dus naadje moeten losmaken om alles terug op hun plaats te krijgen. Vanaf nu doe ik die in handwas.. dus, met wat zoekwerk lost men dit probleem zeker op. Zoals ik al zei, voor 6 euro mag je echt niet meer verwachten maar zijn wel super sportbh's.

Critical review more useful
That review has been deposited on this product version
Vrouw
30-39
04 January 2016
Gebruikt voor 2 tot 8 weken
verliest vorm na een paar wasbeurten
mooie vormgeving, mooie kleuren behoudt vorm absoluut niet bij wassen

bij het wassen draait de vulling zich tussen de voeringlagen. het terug in model brengen van de vulling na het wassen is nagenoeg onmogelijk. na een paar wasbeurten komen de lagen van de vulling zelfs los van elkaar. beha heeft na drie wasbeurten zijn vorm helemaal verloren.

Antwoord van het merk :


Beste Sara

Alvast bedankt voor uw feedback op de brassière active.  Bij het ontwikkelen van het product is er bewust gekozen om de pads niet vast te naaien, zodat deze verschoven of verwijderd kunnen worden naar ieders model.  Mocht u niet tevreden zijn van het product, mag u dit steeds retourneren in uw dichtbijzijnde Decathlon.

met vriendelijke groeten
Katrien De Smet Expert Monitor Domyos DECATHLON

 • Vrouw
  30-39
  02 February 2017
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  matig

  was een heel goede sportbeha, maar mijn vullingen zijn helemaal verschoven door het wassen
  dus is maar voor enkele maanden te gebruiken

 • 19 October 2016
  That review has been deposited on this product version
  Super

  I wear it for tennis and it gives enough support! It is very comfortable and fits well! I hand washed it so I had no problems . I'm going to buy another one in a different color.

 • Vrouw
  40-49
  23 August 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  zit heerlijk

  zit lekker,ruikt niet naar zweet, na inspanning

5 / 5 1 Reactie
1 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Vrouw
  20-29
  26 May 2016
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  fijne bh
  zit lekker

  de bh zit lekker en ondersteund goed, ik heb heb hem in alle kleuren en is de fijnste sportbh in mijn kast!

NAAR BOVEN