Schoentjes Feasy Light voor kleutergym zwart/turquoise veelkleurige zool

Ref.
8353241
Pluspunt van het artikel
Gemakkelijk aan te trekken: in 2 bewegingen openen (bandje optillen, tong optillen en het voetje kan in de schoen!); heel comfortabele, luchtige stof die je voeten laat ademen.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

14,99 €9,99 €*
Prijs geldig van 28/02/2017 tot einde voorraad
Gemakkelijk aan en uit
Open in twee bewegingen. Brede instapopening, klittenband.
Ademend vermogen
Gemaakt uit een ademende stof, voor meer comfort in de zomer.
Lichtheid
De Feasy Light weegt slechts 70 gram in maat 25.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 60.0% Polyurethaan, 40.0% Polyester Zool van : 100.0% EVA Binnenkant van : 70.0% Polyester, 30.0% EVA
Tests
Alle Domyos-schoeisel wordt trouwens uitvoerig getest in het lab (bijvoorbeeld om de grip en de stevigheid van de slofjes of de schoenen te testen). Zo voldoen onze producten aan de Decathlon-eisen op het vlak van toxicologie.
Ontworpen voor
kleuterturnen.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
We raden aan je Domyos-schoentjes te bewaren op een droge, donkere en goed verluchte plek.

Bijkomende informatie

De heilzame effecten van een fysieke activiteit van jongs af:
Regelmatig sporten vanaf jonge leeftijd is enorm heilzaam voor de fysieke en mentale ontwikkeling van je kind. Door kinderen van jongs af een goede levenshygiëne bij te brengen, zullen ze minder snel te kampen krijgen met kwaaltjes en gezondheidsproblemen. Bovendien bevorderen activiteiten in groep de sociale integratie en dragen ze bij tot de persoonlijke ontplooiing.
De fysieke en mentale voordelen:
Wat zijn de fysieke voordelen? - Ontwikkeling van de elementaire fysieke vaardigheden (psychomotorische ontwikkeling) - De groei bevorderen - Obesitas voorkomen Wat zijn de mentale voordelen? - Meer zelfvertrouwen - Een gemakkelijkere integratie in een groep - Een vlottere ontplooiing van je kind
Gebruikstips:
Deze schoentjes van Domyos, ideaal om naar een les kleuterturnen te trekken, zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Ze zijn gemakkelijk aan en uit, maar we raden wel aan ze te dragen met sokjes en de klittenband minder of meer aan te trekken, zodat de schoentjes mooi de voeten van je kind omsluiten.
De eigenschappen van een kindervoet:
Blootsvoets stappen is beter voor een kind. Op die manier ontdekt en herkent het gevoelsimpulsen. De zenuwen onder de voeten helpen te bepalen hoe het lichaamsgewicht verdeeld moet worden, voor een goed evenwicht. In deze brede en soepele Domyos-schoentjes ontwikkelen de voetjes van je kind zoals het hoort en sterken ze goed aan, en ze zijn ook nog eens beschermd tegen de kou of tegen gevaarlijke ondergronden. Al ons schoeisel is aangepast aan de specifieke voetbouw van de allerkleinsten.
De sport:
Wat is kleuterturnen? Het gaat om leuke, speelse turnoefeningen in de vorm van een hindernissenparcours, aangelegd met behulp van aangepast materiaal, en onder begeleiding van monitoren. Een parcours bestaat uit een reeks obstakels op kindermaat (balken, trapjes, hellende vlakken, parallelle staven, tunnels, rollen...) waar ze op kunnen klimmen, glijden, springen, hun evenwicht zoeken enz. Kleuterturnen is geschikt voor kinderen van 10 maanden tot 6 jaar.
De heilzame effecten in de praktijk:
Wat zijn de voordelen van kleuterturnen? Kleuterturnen stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van jonge kinderen, en is vooral goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek, de coördinatie en het evenwicht. Door ze hun evenwicht te laten zoeken op de verschillende hindernissen, te springen, te rollen, te klimmen...worden ze bovendien zelfstandiger en krijgen ze meer zelfvertrouwen.
De outfit:
Wat is de beste outfit voor kleuterturnen? Een comfortabele en soepele outfit, aangepast aan het seizoen: een T-shirtje en een shortje of broekje uit een soepele stof, en een truitje of een trainingspak om je kind warm te houden voor en na het turnen. En een paar turnslofjes van Domyos om niet uit te glijden op de toestellen. Deze schoentjes van Domyos zijn gemakkelijk aan en uit, zodat je je kind heel snel zijn turnslofjes kunt aantrekken!
Het belang van de juiste schoenmaat:
Je moet altijd de juiste schoenmaat kiezen. Een maatje groter of kleiner nemen (al scheelt het maar 5 mm) is geen goed idee. Zijn de schoentjes te klein, dan loopt je kind het risico op enkel- of teenblessures of een beschadigde huid. Zijn ze te groot, dan bestaat de kans dat je kind anders gaat stappen en zo blaren krijgt door de wrijving. Bij een kind tussen 1 en 2 jaar verandert de schoenmaat gemiddeld om de 3 à 4 maanden. Check de maat dus geregeld.
NAAR BOVEN