Schoenen voor cardiofitness dames 900 zwart

Ref.
8405065
Users reviews
4.22 / 5 79 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
3.88 / 5 8 Reacties
Pluspunt van het artikel
De cardiofitness schoen 900 voor dames is uitgerust met een speciale zool die goed veert zodat je snel en veilig van richting kunt veranderen.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Afzet
De zool veert beter zodat je snel van richting kunt veranderen
Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet voor meer flexibiliteit in alle richtingen
Positiebehoud product
Verstevigingen en verstelbare riempjes, ideaal bij snel wisselen van steunvoet
Schokdemping
Tussenzool voor meer schokdemping bij herhaaldelijk neerkomen

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnesschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Fitnessen met hardloopschoenen (of andersom) is gewoon geen goed idee
Als je schoenen draagt die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan wanneer je hardloopschoenen zou dragen. Hoe komt dat? Ons R&D-lab deed onderzoek naar de specifieke bewegingen van de voet, afhankelijk van de sport: lineaire afrol bij hardlopen, rotatiebewegingen bij het fitnessen. Door schoenen te dragen die aangepast zijn aan je sport, bescherm je je voeten en geef je je prestaties een boost!
DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bv: hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien en richtingsveranderingen te bevorderen. Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun voor de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
De schokdemping is de capaciteit van de schoen om schokken op te vangen en vibraties te verzachten. Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. We ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en draaibeweging
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder stroef is zodat je gemakkelijk kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. De juiste combinatie van gladheid en stroefheid is essentieel. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het voordeel? Geen strepen op de vloer.
De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Mag je met fitnessschoenen ook hardlopen op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt om te lopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je dus even opwarmen op de loopband voor een les, dan kan dat met deze schoenen. Als je echter enkel op de loopband loopt, of buiten, dan draag je beter echte hardloopschoenen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness
 • 50-59
  31 juli 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Wandelschoenen

  1° maal vond ik de schoen iets te klein maar nu beter

 • Vrouw
  09 november 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Fijne schoen

  Fijne schoen, voor zumba en bbb lessen, goede demping

 • Vrouw
  20-29
  29 oktober 2019
  That review has been deposited on this product version
  Blaren

  Ik gebruik dit al 3 maanden en ik draag het 4 keer in de week. Geen klachten tot op de 3e maand krijg ik telkens opnieuw blaren/ bloedende wondjes zelfs als ik pleisters opheb doet het nog pijn.

  Antwoord van het merk :

  Beste YY,


  Bedankt voor je review over deze fitness schoenen!

  Vervelend om te lezen dat je de laatste tijd blaren krijgt.

  Heb je enig idee hoe het komt dat dit de eerste twee maanden niet het geval was en nu wel?


  Graag informeer ik je over onze 365 dagen retourneer optie. Indien je niet tevreden bent kun je je schoenen een jaar lang retourneren of ruilen voor een ander exemplaar.


  Sportieve groet!


  Iris

 • Man
  18 mei 2020
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Taille un peu petit…

  Taille un peu petit mais surtout pas confortable du tout. Une seule séance de fitness et mal au-dessus des talons (aucun rembourrage à cet endroit). Produit échangé avec un autre modèle.

  Antwoord van het merk :

  Bonjour,


  Je vous remercie d’avoir pris le temps de nous laisser un commentaire à propos de la chaussure fitness Domyos. Je regrette que malgré les tests rigoureux que nous réalisons en conception, ce modèle ne vous apporte pas pleine satisfaction quant à son amorti.


  Nous concevons nos chaussures de fitness avec un amorti optimal à l'avant pied pour protéger votre corps des impacts répétés du fitness (squat, fentes, bures…) tout en stabilisant vos appuis pour un meilleur enchaînement des mouvements. En fitness l’impact entre le pied et le sol se crée au niveau de l’avant pied, contrairement à la course à pied où les impacts se situent au niveau du talon. En effet, nous concevons nos chaussures avec un amorti optimal à l'avant pied pour protéger votre corps des impacts répétés. Vous avez raison l’amorti au talon est donc plus faible, nous espérons que vous ayez trouvé une chaussure de sport adaptée à votre pratique qui semble se trouver dans le rayon running.


  Je vous remercie une fois de plus pour votre avis, ils nous permettent d’améliorer nos produits afin de répondre totalement aux attentes de nos clients

  Je vous souhaite une excellente journée,

  Sportivement


  Lucie - Assistante chef de produit

 • 22 februari 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Légère et confortable !…

  Légère et confortable !

  Antwoord van het merk :

  Bonjour Hannelaure, merci pour votre avis favorable pour ces chaussures cardio. Bonne utilisation!

  Sportivement,


  BERYL

 • 02 januari 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Bonne chaussure par contre...

  Bonne chaussure par contre pas adapté pour faire du spinning.
  Dommage

NAAR BOVEN