Schoenen voor cardiofitness 100 dames zwart en roze

Ref.
8379422
Users reviews
4.4 / 5 178 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.5 / 5 4 Reacties
Pluspunt van het artikel
De fitnessschoenen cardio 100 voor dames hebben inkepingen aan de voorvoet, voor een natuurlijke beweging en om vlot van richting te veranderen.
Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet om vlot van richting te veranderen.
Positiebehoud product
Verstelbare bandjes die de voorvoet stabiliseren bij zijwaartse bewegingen
Schokdemping
De dichte zool absorbeert de schokken en beschermt je lichaam bij sprongen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

WAAROM FITNESSSCHOENEN DRAGEN?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Fitnessen met hardloopschoenen (of andersom) is gewoon geen goed idee
Wie schoenen draagt die speciaal bedoeld zijn voor fitness loopt 20% minder risico op blessures dan wanneer hij hardloopschoenen zou dragen. Hoe komt dat? Ons R&D-lab deed onderzoek naar de specifieke bewegingen van de voet, afhankelijk van de sport: lineaire afrol bij hardlopen, rotatiebewegingen bij het fitnessen. Door schoenen te dragen die aangepast zijn aan je sport, bescherm je je voeten en geef je je prestaties een boost!
DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bv: hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien en richtingsveranderingen te bevorderen. Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun voor de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
De schokdemping is de capaciteit van de schoen om schokken op te vangen en vibraties te verzachten. Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en draaibeweging
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is dus van essentieel belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het voordeel? Maakt geen strepen op de vloer.
De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt om te lopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je bijvoorbeeld even opwarmen of uitlopen voor of na een training, dan zijn ze de perfecte keuze. Maar als je uitsluitend wil hardlopen, op een loopband of buiten, raden we je sterk aan om specifieke hardloopschoenen te dragen, dat is veel veiliger.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness
 • Vrouw
  40-49
  04 september 2019
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Vallen klein

  Schoenen vallen klein uit, minstens 1 maat groter nodig. Ik wil wel uitkijken om een ander paar te passen, maar dan wel in de winkel en niet online. Ik dacht tijd te sparen door in het weekend te shoppen vanuit mijn zetel maar moet dus alsnog naar de winkel.

 • Man
  50-59
  02 mei 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Domyos fitnessschoenen

  zitten zeer gemakkelijk zegt mijn vrouwke en confortabel

 • Vrouw
  60 of ouder
  12 september 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Mooie Fitness schoen

  Schoen voldoet goed aan de beschrijving
  Mooie pasvorm en leuke sportieve uitstraling

 • 10 april 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Parfait pour le sport...

  Parfait pour le sport en salle

 • 29 maart 2019
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  pied qui chauffe

  pied qui chauffe

 • 11 maart 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Aankoop bevestigd
  Un indispensable pour le fitness

  Un grand classique très confortable, je recommande !

NAAR BOVEN