Open face hoofdbeschemer voor training en wedstrijden rood

Ref.
8313060
Pluspunt van het artikel
Bokskap voor trainingen en wedstrijden.
24,99 €*
Bescherming tegen schokken
Schuim dat de schokken van slagen op het hoofd dempt.
Positiebehoud product
Bevestiging met kinriempje en klittenbanden om perfect te blijven zitten.
Gezichtsveld
Grote opening aan de ogen voor een optimaal gezichtsveld.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Garnering : 100.0% Polyurethaan Hoofdstof : 100.0% Polyurethaan
Ontworpen voor
de bokstraining en bokswedstrijden.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Spoelen met helder water en afdrogen.
Gebruikslimiet
Niet gebruiken als skate-, fiets- of bromfietshelm.

Bijkomende informatie

Waarom een hoofdbeschermer dragen?
Vechtsporten stimuleren de perceptie- en anticipatievaardigheden. Ook al leer je je beschermen, toch bestaat er altijd een kans dat je een verkeerde slag krijgt. Kies voor aangepaste beschermers om je overwinningskansen te vergroten.
Ontwerp
Voorgevormd schuim in verschillende lagen, beschermt voorhoofd, kin en jukbeenderen. Versterkte beschermzones aan de oren. Kunstleer (versterkt polyurethaan) aan de buitenkant om beter bestand te zijn tegen slijtage. Het bevestigingssysteem bovenop het hoofd is een zone beschermd met dik schuim om je hoofd te beschermen tegen harde voettrappen.
Hoe een hoofdbeschermer kiezen?
- Voor de training is een volledige bokskap te verkiezen, die beschermt voorhoofd, kin, jukbeenderen, kaken en oren. - Voor wedstrijden kies je een open face bokskap die voorhoofd, kaken en oren beschermt. Die heeft ook een kinriempje.
Welke maat kiezen?
- Voor kinderen jonger dan 12 en met een hoofdomtrek van minder dan 55 cm kies je een kindermodel. - Voor jongeren of volwassenen met een hoofdomtrek (schedelomtrek over het voorhoofd gemeten) van 55-58 cm is maat S of M geschikt. - Voor een hoofdomtrek groter dan 58 cm kies je maat XL.
Gebruikstips
Om goed beschermd te zijn, moet je de hoofdbeschermer aanpassen met de klittenbanden, zodat hij stevig vast zit zonder ergens te knellen. Probeer indien mogelijk de hoofdbeschermer te passen in de winkel, zodat je er zeker van bent dat de maat perfect past voor jouw hoofdomtrek.
Onderhoudstips
Mag niet in de wasmachine. Schoonmaken met een zachte doek en een sopje.
NAAR BOVEN