Karatepak kinderen 200, beginners

Ref.
8365189
Pluspunt van het artikel
Met dit soepele en stevige karatepak krijgen jonge karateka's de basis van deze vechtsport onder de knie. Verstevigingen aan de voornaamste trekzones. Geleverd met een witte gordel.
9,99 €*
Breukvastheid
Stof katoen/polyester 190 g/m². Verstevigingen aan de trekzones.
Bewegingsvrijheid
Soepel en licht, goed om te leren en technieken uit te voeren.
Gebruiksgemak
Geleverd met een witte gordel om volledig uitgerust naar je eerste les te gaan.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Hoofdstof : 65.0% Polyester, 35.0% Katoen
Ontworpen voor
kinderen die beginnen met karate Geschikt voor training dankzij de ruime snit.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Welke maat?
Het karatepak 200 is verkrijgbaar in maten tussen 110 en 150 cm. Traditioneel worden karatepakken gedeeltelijk uit katoen vervaardigd, waardoor ze bij de eerste drie wasbeurten enkele centimeters kunnen krimpen. Daarom raden we aan een pak te kiezen dat minstens 5 tot 10 cm groter is dan de lichaamslengte van je kind. Als je kind bijvoorbeeld 133 cm meet, kies dan een karatepak van 140 cm.
Gebruik
Karate is een vechtsport waarbij gebruik wordt gemaakt van trap- en stoottechnieken. Anders dan bij judo wordt de tegenstander niet vastgegrepen bij zijn pak (tenzij bij zelfverdediging). Daarom moet het pak licht zijn, met een ruime snit voor veel bewegingsvrijheid.
Onderhoud
We raden aan het pak na elk gebruik te luchten. Door het pak regelmatig te wassen blijft het mooi wit. Was hem de eerste keren in koud water. Daarna nooit warmer dan op 30 °C. Drogen in de open lucht, mag niet in de droger.
De voordelen van karate.
Karate ontwikkelt de concentratie en leert een kind zijn energie te kanaliseren. Bij de verschillende karatetechnieken worden alle spieren gebruikt. Karate vergroot het evenwicht, uithoudingsvermogen en verbetert de coördinatie tussen de ledematen. Voor deze sport wordt het dragen van een helm en gebitsbeschermer aanbevolen.
NAAR BOVEN