Gymschoentjes Ultralight voor kleutergym donkergrijs

Ref.
8278585
Users reviews
3.5 / 5 2 Reacties
Pluspunt van het artikel
Mijn eerste gymschoentjes! Met deze gemakkelijke en praktische gymschoenen kan je kleintje niet uitglijden op de toestellen van het kleutergymparcours.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

9,99 €*
Grip
Goede grip dankzij de antislipzool en de verstevigingen voor- en achteraan.
Gebruiksgemak
Markering rechter-/linkervoet, klittenband, lipje achteraan om aan te trekken.
Flexibiliteit
Soepele bovenkant en zool.

DE KENMERKEN

Maten
van 20 tot 28
Samenstelling
Buitenkant van : 90.0% Polyester, 10.0% Polyurethaan Binnenkant van : 100.0% Polyester Zool van : 100.0% Thermoplastische polyethyleen
Tests
De gymschoentjes Ultralight van Domyos werden getest door kinderen tijdens peuter- en kleutergym. Alle gymschoenen van Domyos werden getest in laboratoria (bijvoorbeeld om de grip en slijtvastheid van de gymschoenen of schoenen te controleren). Onze producten leven ook het bestek van Decathlon op het vlak van giftige stoffen na. En tot slot is ook de stevigheid van al onze stoffen en materialen beproefd.
Ontworpen voor
peuter- en kleutergym.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Het is aan te raden de Domyos schoenen op te bergen op een droge, donkere en goed verluchte plaats.
Gebruikslimiet
De gymschoen van Domyos is bedoeld voor binnen.

Bijkomende informatie

De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd:
Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.
Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn:
Wat zijn de lichamelijke voordelen? - Ontwikkeling van fundamentele lichamelijke vaardigheden (psychomotorische ontwikkeling) - Bevorderlijk voor de groei - Bestrijding van overgewicht Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn? - Stimuleert het zelfvertrouwen - Ontwikkelt het groepsgevoel - Draagt bij tot de emotionele ontwikkeling van het kind
Gebruikstips:
De gymschoentjes van Domyos zijn bedoeld voor binnen (op een droge, niet-schurende vloer). Het volstaat om ze aan te trekken zonder sokjes opdat de voetjes van je kind maximaal contact houden met de grond. Zo kunnen de zenuwen in de voetzool de grond "voelen" en het kind helpen om zijn evenwicht te vinden.
Kenmerken van kindervoetjes:
Op blote voeten lopen is beter voor peuters en kleuters, ze leren beter stappen en het ontwikkelt hun gevoel. De zenuwen in de voetzool helpen bepalen hoe het lichaamsgewicht moet worden verdeeld om het evenwicht te bewaren. De gymschoenen van Domyos zijn breed en soepel zodat de voetjes zich ongehinderd kunnen ontwikkelen en sterker worden, en tegelijk beschermen ze tegen de kou of gevaarlijke oppervlakken. Al onze schoenen zijn aangepast aan de specifieke lichaamsbouw van de allerkleinsten.
De beoefening:
Wat is peuter- en kleutergym? Speelse gymnastiekoefeningen op een parcours dat wordt gebouwd met aangepast materiaal en onder begeleiding van monitoren. Die parcours bestaan uit verschillende toestellen op maat van de allerkleinsten (balken, trappen, hellende vlakken, gelijke leggers, tunnels, rollen...) waarop de kleintjes kunnen klimmen, glijden, springen, stappen... Kleutergym wordt beoefend vanaf de leeftijd van 10 maanden tot 6 jaar.
De voordelen van de sport:
Wat zijn de voordelen van peuter- en kleutergym? Peuter- en kleutergym stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van jonge kinderen, en is vooral goed voor de ontwikkeling van de motoriek, de coördinatie en het evenwicht. Bovendien helpt het balanceren, springen, rollen en klauteren op de toestellen je kind om zelfstandiger te worden en meer vertrouwen te krijgen.
De sportoutfit:
Wat is de beste outfit voor kleutergym? Een comfortabele en soepele outfit, aangepast aan het seizoen: een T-shirt en een short of lange broek in soepel tricot, een vest of een trainingspakje om op te warmen bij aankomst. En een paar gymschoentjes van Domyos om niet uit te glijden op de toestellen.
Het belang van de juiste schoenmaat:
Hoe de juiste maat kiezen? De juiste schoenmaat is essentieel: schoenen die te groot of te klein zijn (zelfs maar 5 mm!) zijn geen goed idee. Een schoen die te krap zit, kan pijnlijk zijn voor enkel en tenen of schaafwondjes veroorzaken, en een schoen die te groot is, kan ertoe leiden dat het kind anders gaat stappen of blaren opleveren door de wrijving. Bij een kind tussen 1 en 2 jaar groeien de voeten gemiddeld één maat per 3 à 4 maanden. Vergeet niet geregeld de schoenmaat te controleren.

Users reviews

3.5 / 5 2 Reacties
2 gebruikers bevelen dit product aan
Verdeling van de scores
 • Vrouw
  30-39
  25 April 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Valt klein!
  Prima schoentje voor op vakantie bij het zwembad Valt een maat kleiner

  - valt klein
  - zool minder flexibel dan verwacht
  - prima strand/ zwembad schoentje

 • Man
  30-39
  17 March 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Snelle levering en veel plezier mee
  Snelle levering, makkelijk aan/uit te trekken

  Schoentjes gekocht voor onze dochter, om op vakantie (zwembad/strand) te kunnen spelen. En ze heeft ze de hele vakantie gedragen en veel plezier van gehad. En mooie roze natuurlijk.

NAAR BOVEN