Gymschoentjes Babylight voor kleutergym, gevoerd, grijs/roze

Ref.
8365888
Users reviews
4.5 / 5 13 Reacties
Pluspunt van het artikel
Exclusieve innovatie van Domyos, goedgekeurd door een psychomotorisch therapeut. Niets helpt de motoriek beter ontwikkelen dan het gevoel van blote voeten. Zacht en comfortabel: gevoerd.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

16,99 €*
Grip
Goede grip dankzij de antislipzool en de verstevigingen voor- en achteraan.
Flexibiliteit
De soepele zool geeft het gevoel op blote voeten te lopen.
Gemakkelijk aan en uit
Markering linker-/rechtervoet, sluit met klittenbanden, grote opening.
Bevordert de psychomotoriek
Het blote-voeten-gevoel bevordert het evenwicht en de motorische ontwikkeling.
Zachtheid
Gevoerd met imitatiebont.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 95.0% Polyester, 5.0% Polyurethaan Binnenkant van : 100.0% Polyester Zool van : 50.0% Polyester, 30.0% silicone, 20.0% Rubber
Approved by
De gymschoentjes Baby Light van Domyos werden goedgekeurd door een bewegingstherapeute: Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede psychomotorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Meer grip en een betere afzet zorgen voor een beter evenwicht en meer coördinatie van het kind. Bovendien is de voet beter beschermd!
Tests
De gymschoen Baby Light van Domyos werd getest door kleintjes die aan peuter- en kleutergym deden op een behendigheidsparcours. Deze schoentjes werden ontworpen om te lopen op balken en gelijke liggers, en om op modules te klimmen.
Ontworpen voor
peuter- en kleutergym.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Het is aan te raden de Domyos schoenen op te bergen op een droge, donkere en goed verluchte plaats.
Gebruikslimiet
De gymschoen van Domyos is bedoeld voor binnen.

Bijkomende informatie

De gymschoentjes Babylight van Domyos werden onderschreven door een specialiste in psychomotoriek:
Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede psychomotorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Een betere grip en extra steun zorgen voor meer evenwicht en een betere coördinatie bij de kinderen. Bovendien is de voet beter beschermd.
De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd:
Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de emotionele ontwikkeling van kinderen.
Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn:
Wat zijn de lichamelijke voordelen? - Ontwikkeling van fundamentele lichamelijke vaardigheden (psychomotorische ontwikkeling) - Bevorderlijk voor de groei - Bestrijding van overgewicht Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn? - Stimuleert het zelfvertrouwen - Ontwikkelt het groepsgevoel - Draagt bij tot de emotionele ontwikkeling van het kind
Gebruikstips:
De gymschoenen van Domyos zijn bedoeld voor binnen. Het volstaat om ze aan te trekken zonder sokjes opdat de voetjes van je kind maximaal contact houden met de grond. Zo kunnen de zenuwen in de voetzool de grond "voelen" en het kind helpen om zijn evenwicht te vinden.
Kenmerken van kindervoetjes:
Op blote voeten lopen is beter voor peuters en kleuters, ze leren beter stappen en het ontwikkelt hun gevoel. De zenuwen in de voetzool helpen bepalen hoe het lichaamsgewicht moet worden verdeeld om het evenwicht te bewaren. De gymschoenen van Domyos zijn breed en soepel zodat de voetjes zich ongehinderd kunnen ontwikkelen en sterker worden, en tegelijk beschermen ze tegen de kou of gevaarlijke oppervlakken. Al onze schoenen zijn aangepast aan de specifieke lichaamsbouw van de allerkleinsten.
De beoefening:
Wat is peuter- en kleutergym? Speelse gymnastiekoefeningen op een parcours dat wordt gebouwd met aangepast materiaal en onder begeleiding van monitoren. Die parcours bestaan uit verschillende toestellen op maat van de allerkleinsten (balken, trappen, hellende vlakken, gelijke leggers, tunnels, rollen...) waarop de kleintjes kunnen klimmen, glijden, springen, stappen... Kleutergym wordt beoefend vanaf de leeftijd van 10 maanden tot 6 jaar.
De voordelen van de sport:
Wat zijn de voordelen van peuter- en kleutergym? Kleutergym bevordert de psychomotorische ontwikkeling van de allerkleinsten, met name de motoriek, het coördinatievermogen en het evenwicht.
De sportoutfit:
Wat is de beste outfit voor kleutergym? Een comfortabele en soepele outfit, aangepast aan het seizoen: een T-shirt en een short of lange broek in soepel tricot, een vest of een trainingspakje om op te warmen bij aankomst. En een paar gymschoentjes van Domyos om niet uit te glijden op de toestellen.
Het belang van de juiste schoenmaat:
Het is van groot belang dat de schoenmaat juist is, schoenen die te groot of te klein zijn (zelfs maar 5 mm!) zijn geen goed idee. Een schoen die te krap zit, kan pijnlijk zijn voor enkel en tenen, of schaafwondjes veroorzaken op de huid, en een schoen die te groot is, kan ertoe leiden dat het kind anders gaat stappen of blaren opleveren door de wrijving. Bij een kind tussen 1 en 2 jaar groeien de voeten gemiddeld één maat per 3 à 4 maanden. Vergeet niet geregeld de schoenmaat te controleren.

Users reviews

4.5 / 5 13 Reacties
13 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  30-39
  05 February 2017
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Ideaal

  Hele fijne slofjes die we inmiddels in meerdere maten in huis hebben. Blijven goed zitten en geven genoeg steun. Vallen wel iets kleiner dan de normale schoenmaat.

 • Vrouw
  30-39
  29 December 2016
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Handig en leuk
  Grote antislip noppen, gevoerde binnenkant

  De grote van de antislip nopjes aan de onderkant zijn beter dan de kleine nopjes die je vind op andere schoenen.
  Zoontje stapt nog niet zelfstandig en er wordt aangeraden van zolang mogelijk op blote voeten te "oefenen" maar tijdens de koudere dagen vind ik deze schoentjes wel een handig alternatief.

 • 30-39
  14 October 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Ideale slofjes
  Makkelijk aan en uit Eigenlijk niks

  Kleine man wil geen echte sloffen oid aan maar deze zijn net als sokjes maar dan warmer, iets steviger en lekker anti slip

NAAR BOVEN