Fitnessschoenen Energy 900 dames zwart/wit

Ref.
8394197
Users reviews
3.63 / 5 8 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
3.33 / 5 3 Reacties
Pluspunt van het artikel
De Energy 900 voor dames is uitgerust met een speciale zool voor een uitstekende, vlotte afzet zodat je snel en veilig van richting kunt veranderen.
Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet voor meer flexibiliteit in alle richtingen.
Positiebehoud product
Verstevigingen en verstelbare riempjes, ideaal bij snel wisselen van steunvoet.
Afzet
De zool veert beter zodat je snel van richting kunt veranderen.
Schokdemping
Tussenzool voor meer schokdemping bij herhaaldelijk neerkomen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 70.0% Polyester, Buitenkant van : 30.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% Rubber, Zool van : 30.0% EVA Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
fitness, om te lopen op de loopband
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Waarom is het zo belangrijk om te fitnessen met de juiste schoenen? De veiligheid
Uit studies is gebleken dat blessures bij fitness worden veroorzaakt door het dragen van onaangepast schoeisel. 86% van de mensen die een blessure oploopt bij het fitnessen draagt hardloopschoenen. Onze studies hebben aangetoond dat fitnessers die geen aangepaste schoenen dragen meer gevaar lopen om een blessure op te lopen dan beoefenaars die fitnessschoenen dragen. Dit toont het belang aan van een schoen die specifiek ontworpen is voor fitness.
De drop van de zool; het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnesschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop nul). Opgelet: wie gewend is om schoenen met een hoge drop te dragen, bijvoorbeeld schoenen met hoge hakken, zal wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe schoenen.
Buigzaamheid in alle richtingen
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben aangetoond dat de behoefte aan buigen/strekken bij fitness 1,7 groter is dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben aangetoond dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij multidirectionele schoenen speciaal voor fitness en de bewegingen die daarbij worden gemaakt.
Ondersteuning aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Grip en rotatiezone
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is dus van essentieel belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? Producttest
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven de ervaring op het terrein gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen. Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.
Non-marking
De zool is speciaal ontworpen om geen strepen af te geven op de vloer.
Kan je met deze fitnesschoenen op een loopband lopen?
Onze fitnessschoenen zijn speciaal voor de cardiotraining ontworpen. Ze zijn slechts in beperkte mate geschikt voor hardlopen op de loopband. Dus als je voor en/of na een fitnesstraining je bijvoorbeeld wilt opwarmen op de loopband, kan je daarvoor deze schoenen gebruiken. Als je training echter enkel bestaat uit hardlopen op een loopband of buiten, dan wordt het sterk aangeraden om voor de veiligheid specifieke hardloopschoenen te gebruiken.
Fitnessschoenen, exclusief voor indoor gebruik?
Cardiofitness wordt met name in een sportzaal of thuis gedaan. Onze schoenen zijn dus ontworpen voor binnengebruik. Het rubber is speciaal gekozen voor gebruik in een sportzaal, want het is "zachter". Als je deze schoenen buiten op asfalt draagt, zal het rubber vroegtijdig slijten. De grip van de zool is getest op vloeren die gebruikt worden in een sportzaal of in een huis, en het rubber is zo ontworpen dat de schoenen meer grip geven tijdens het sporten.
 • Man
  60 of ouder
  13 november 2018
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Frottement douloureux au niveau du revers

  Frottement au niveau du revers, au dessus du lacet du pied droit de la Fitness cardio 900. Obligation de demander un échange pour des Fitness cardio 500.
  Pas de problème avec les Fitness cardio 500.

  Antwoord van het merk :

  Je vous remercie de nous avoir communiqué votre avis concernant ces chaussures de fitness. Je regrette de lire que ce produit ne vous ait pas satisfait. La chaussure fitness cardio 900 s'adresse aux sportifs qui pratiquent fitness cardio-training à intensité forte, plus de trois fois par semaine. En complément des avantages produits que vous pouvez avoir sur la 500, la chaussure 900 offre de meilleures propriétés de rebond grâce à sa semelle.
  Je me permets de revenir vers vous en conversation privée afin d'avoir plus d'informations concernant les douleurs. Vous avez eu le bon réflexe de procéder à un échange. En effet, dans le cadre de notre politique " Satisfait ou satisfait" vous avez la possibilité même après usage d'échanger pour un produit qui vous conviendra mieux.

  Merci pour votre avis, qui nous permet l'amélioration de nos produits.

  Sportivement
  Camille Assistante chef de produit


 • Man
  50-59
  08 november 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Pas terrible

  Je trouve que l on est pas bien dans ce produit

  Antwoord van het merk :


  Je vous remercie de nous avoir communiqué votre avis concernant cette chaussure de fitness. Je regrette de lire que ce produit ne vous ait pas satisfait. Cette chaussure offre en plus de la flexibilité et du maintien , un rebond grâce à sa semelle. Afin de mieux comprendre les raisons de votre inconfort, je me permets de vous envoyer un message en conversation privée. A l'issu de cet échange, j'espère que je pourrai vous orienter vers un modèle qui vous donnera entière satisfaction.

  Sachez que vous avez la possibilité d'échanger vos chaussures en magasin, si besoin présentez ce message.
  Merci pour votre avis qui contribue à l'amélioration de nos produits.

  Cordialement
  Camille Assistante chef de produit

  michel find this answer useful

 • 01 november 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Chaussures

  Légères et confortables pour la marche

 • 11 september 2018
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Le meilleur amortie que j’ai eu

  L’amorti à l’avant est juste parfait pour le fitness (Corse a sauté, cardio attack...)

 • 06 september 2018
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Ne me convient pas

  Mon talon se décollait dès que j'étais sur la pointe des pieds, je chausse du 37 et même le 37 ne me tenait pas la cheville.

  Antwoord van het merk :

  Merci de ton retour sur nos chaussures de fitness cardio.
  En effet, il est possible que ton talon se décolle sur ce modèle car le taillant est légèrement plus grand que la moyenne par rapport à nos autres paires de chaussures.
  Je te conseille d'essayer la taille en dessous et normalement tu n'auras plus ce problème à la cheville.
  Si le problème persiste, n'hésites pas à revenir vers moi.
  Merci de ton avis,
  Sportivement
  Manon Assistante chef de produit

 • 23 april 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Chaussure fitness

  Elles sont très dures au démarrage...
  elles commencent à s’assouplir légèrement au bout de plusieurs séances
  Sinon, elles sont légères et l’amorti à l’avant est bien présent, indispensable

U hebt misschien ook interesse in deze producten

Vanaf
40,00 €30,00 €*
5.00 / 5 1 Reactie
  20,00 €*
  4.34 / 5 148 Reacties
   30,00 €*
   4.46 / 5 97 Reacties
    NAAR BOVEN