Fitnessschoenen Cardio 900 voor dames zwart en roze

Ref.
8365850
Users reviews
4.29 / 5 112 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.6 / 5 15 Reacties
Pluspunt van het artikel
De cardiofitness schoen 900 voor dames is uitgerust met een speciale zool die goed veert zodat je snel en veilig van richting kunt veranderen.
Vanaf
40,00 €30,00 €*
Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet voor meer flexibiliteit in alle richtingen.
Positiebehoud product
Verstevigingen en verstelbare riempjes, ideaal bij snel wisselen van steunvoet.
Afzet
De zool veert beter zodat je snel van richting kunt veranderen.
Schokdemping
Tussenzool voor meer schokdemping bij herhaaldelijk neerkomen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 60.0% Polyester, Buitenkant van : 40.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% Rubber, Zool van : 30.0% EVA Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
sporters die meer dan 3 keer per week aan intensieve cardiofitness doen.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Waarom is het zo belangrijk om te fitnessen met de juiste schoenen? De veiligheid
Uit studies is gebleken dat blessures bij fitness worden veroorzaakt door het dragen van onaangepast schoeisel. 86% van de mensen die een blessure oploopt bij het fitnessen draagt hardloopschoenen. Onze studies hebben aangetoond dat fitnessers die geen aangepaste schoenen dragen meer gevaar lopen om een blessure op te lopen dan wie fitnessschoenen draagt. En net daarom vonden we het zo belangrijk om een speciale, aangepaste fitnessschoen te ontwikkelen.
De drop van de zool; het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop nul). Opgelet: wie gewend is om schoenen met een hoge drop te dragen, bijvoorbeeld schoenen met hoge hakken, zal wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe schoenen.
Buigzaamheid in alle richtingen
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben aangetoond dat de behoefte aan buigen/strekken bij fitness 1,7 groter is dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben aangetoond dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij multidirectionele schoenen speciaal voor fitness en de bewegingen die daarbij worden gemaakt.
Ondersteuning aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Grip en rotatiezone
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is dus van essentieel belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? Producttest
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven de ervaring op het terrein gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen. Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.
Non-marking
De zool is speciaal ontworpen om geen strepen af te geven op de vloer.
Kan je met deze fitnesschoenen op een loopband lopen?
Onze fitnessschoenen zijn speciaal voor de cardiotraining ontworpen. Ze zijn slechts in beperkte mate geschikt voor hardlopen op de loopband. Dus als je voor en/of na een fitnesstraining je bijvoorbeeld wilt opwarmen op de loopband, kan je daarvoor deze schoenen gebruiken. Als je training echter enkel bestaat uit hardlopen op een loopband of buiten, dan wordt het sterk aangeraden om voor de veiligheid specifieke hardloopschoenen te gebruiken.
Fitnessschoenen, exclusief voor indoor gebruik?
Cardiofitness wordt met name in een sportzaal of thuis gedaan. Onze schoenen zijn dus ontworpen voor binnengebruik. Het rubber is speciaal gekozen voor gebruik in een sportzaal, want het is "zachter". Als je deze schoenen buiten op asfalt draagt, zal het rubber vroegtijdig slijten. De grip van de zool is getest op vloeren die gebruikt worden in een sportzaal of in een huis, en het rubber is zo ontworpen dat de schoenen meer grip geven tijdens het sporten.
 • Vrouw
  50-59
  30 oktober 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Prijs kwaliteit in orde

  Geven steun en ideaal voor step te doen.

 • Vrouw
  20-29
  16 april 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Heel comfortabele schoenen

  Uitneembare schoenzool is heel handig

 • Vrouw
  30-39
  14 februari 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Strong by zumba

  Voor de lessen strong by zumba had ik een sportschoen nodig die flexibel, stevig rond je hier zit en die mee veert wanneer je vaak moet springen of jumping jacks enzo doet. Deze sportschoen voldoet zeer goed aan mijn verwachtingen en is zeker een aanrader aan iedereen die een sport doet met high intensety kegels en veel over en weer beweegt.

 • Vrouw
  40-49
  09 januari 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Toffe schoen

  Maat 39 was te klein voor mij en maat 40 net iets te groot,

 • 04 december 2018
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  confort

  confortable et bon maintien

 • Vrouw
  20-29
  24 november 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  C'etait presque parfait...

  J'ai acheté ces chaussures pour du sport en salle 3 à 4 fois par semaine (body combat, renfort musculaire, danse urbaine).
  Au début j'étais super emballée : les chaussures ne glissent pas, l'amorti est super, le rebond également bref... parfaites pour la pratique !
  Le seul problème c'est que quand je les met, au bout de plusisurs minutes de pratique INTENSE, elles me font très mal sur les coté et le dessus vers l'avant du pied (sensation qu'elles sont trop étroites). La douleur dure quelques minutes mais avec l'effort (je ne vais pas quitter le cours pour changer de chaussures au bout de 10 minutes), je m'y habitue. Cela me fait ça à chaque cours. Je suis très décue mais je les garde quand même car les autres chaussures domyos ne me donnent pas du tout la meme sensation de stabilité et de maintien de la cheville (problème de chevilles instables). C'est vraiment dommage car sinon le produit est super.

  Antwoord van het merk :


  Je te remercie de nous avoir communiqué ton avis au sujet de ces chaussures de fitness 900. Je regrette de lire que tu n'es pas complètement satisfaite de ce produit. La conception de ces chaussures a été faites pour avoir plus de maintien et de flexibilité pour les pratiques de fitness cardio. Ainsi, lors de tes pratiques, il est possible que le maintien renforcé soit la cause de ta sensation de pied à l'étroit.
  Je peux te proposer d'échanger tes chaussures et de t'orienter vers l'autre modèle de 900, https://www.decathlon.fr/chaussures-fitness-cardio-500-id_8484048.htmlen prenant une taille au dessus de celle que tu as prise pour tes chaussures de fitness actuelles.
  Je t'envoie un message en conversation privée pour que tu me fasses un retour.

  Sportivement ,

  Camille Assistante chef de produit

U hebt misschien ook interesse in deze producten

20,00 €*
4.31 / 5 150 Reacties
  30,00 €*
  4.45 / 5 94 Reacties
   30,00 €*
   3.56 / 5 9 Reacties
    NAAR BOVEN