Fitnessschoenen Cardio 500 voor dames zwart en roze

Ref.
8368759
Users reviews
4.45 / 5 94 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.5 / 5 2 Reacties
Pluspunt van het artikel
De cardiofitness schoen 500 voor dames heeft een pocket aan de voorvoet voor een aangepaste ondersteuning en verstevigingen die je voet bij de vele uiteenlopende bewegingen op zijn plaats houden.
Buigzaamheid in alle richtingen
Zeshoekig concept voor ondersteuning van de voetas en vlotte rotaties.
Positiebehoud product
Pocket aan de voorvoet en extra verstevigingen voor een goede ondersteuning.
Schokdemping
EVA-zool voor een doeltreffende schokdemping tijdens je bewegingen.

DE KENMERKEN

Geslacht
dames
Motivatie
gemiddelde intensiteit
Maten
van 36 tot 42
Kleuren
verkrijgbaar in 2 kleuren
Gewicht
210 g in maat 39
Samenstelling
Buitenkant van : 70.0% Polyester, Buitenkant van : 30.0% Polyurethaan Zool van : 60.0% EVA, Zool van : 40.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
sporters die 2 tot 3 keer per week aan middelzware cardiofitness doen.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Waarom is het zo belangrijk om te fitnessen met de juiste schoenen? De veiligheid
Uit studies is gebleken dat blessures bij fitness worden veroorzaakt door het dragen van onaangepast schoeisel. 86% van de mensen die een blessure oploopt bij het fitnessen draagt hardloopschoenen. Onze studies hebben aangetoond dat fitnessers die geen aangepaste schoenen dragen meer gevaar lopen om een blessure op te lopen dan wie fitnessschoenen draagt. En net daarom vonden we het zo belangrijk om een speciale, aangepaste fitnessschoen te ontwikkelen.
De drop van de zool; het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop nul). Opgelet: wie gewend is om schoenen met een hoge drop te dragen, bijvoorbeeld schoenen met hoge hakken, zal wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe schoenen.
Buigzaamheid in alle richtingen
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben aangetoond dat de behoefte aan buigen/strekken bij fitness 1,7 groter is dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben aangetoond dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij multidirectionele schoenen speciaal voor fitness en de bewegingen die daarbij worden gemaakt.
Ondersteuning aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Grip en rotatiezone
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is dus van essentieel belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? Producttest
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven de ervaring op het terrein gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen. Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.
Non-marking
De zool is speciaal ontworpen om geen strepen af te geven op de vloer.
Kan je met deze fitnesschoenen op een loopband lopen?
Onze fitnessschoenen zijn speciaal voor de cardiotraining ontworpen. Ze zijn slechts in beperkte mate geschikt voor hardlopen op de loopband. Dus als je voor en/of na een fitnesstraining je bijvoorbeeld wilt opwarmen op de loopband, kan je daarvoor deze schoenen gebruiken. Als je training echter enkel bestaat uit hardlopen op een loopband of buiten, dan wordt het sterk aangeraden om voor de veiligheid specifieke hardloopschoenen te gebruiken.
Fitnessschoenen, exclusief voor indoor gebruik?
Cardiofitness wordt met name in een sportzaal of thuis gedaan. Onze schoenen zijn dus ontworpen voor binnengebruik. Het rubber is speciaal gekozen voor gebruik in een sportzaal, want het is "zachter". Als je deze schoenen buiten op asfalt draagt, zal het rubber vroegtijdig slijten. De grip van de zool is getest op vloeren die gebruikt worden in een sportzaal of in een huis, en het rubber is zo ontworpen dat de schoenen meer grip geven tijdens het sporten.
 • Vrouw
  30-39
  20 maart 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Goede steun

  Aangename pasvorm
  Biedt goede steun

 • Vrouw
  50-59
  08 maart 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  goede zumbaschoenen

  deze schoenen heb ik een maat groter gekocht en passen prima. Ik gebruik ze voor zumba.

 • Vrouw
  30-39
  27 september 2018
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Prima schoenen

  De schoenen passen heel goed, en het is comfortable om erin te cardio te doen. De enige nadeel was dat ik aan de langere achterste deel (bij de hiel) moest wennen (dat ik niet te vak erom step).

 • Vrouw
  20-29
  21 augustus 2018
  Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Bonnes chaussures pour la pratique du fitness

  J'utilise ces chaussures pour le cardio training où il faut sauter assez souvent.
  Ces chaussures amortissent bien le choc.

 • 31 januari 2018
  Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Chaussures fitness au top !

  Chaussures légères et souples pour le fitness avec un bon maintien.

U hebt misschien ook interesse in deze producten

20,00 €*
4.31 / 5 150 Reacties
  Vanaf
  40,00 €30,00 €*
  4.29 / 5 112 Reacties
   35,00 €*
   5.00 / 5 1 Reactie
    Vanaf
    45,00 €30,00 €*
    4.33 / 5 9 Reacties
     NAAR BOVEN