Demi-pointes in stof, zalmkleurig

Ref.
8380728
Pluspunt van het artikel
Soepele en comfortabele demi-pointes in stof. De erg soepele stof rekt uit tijdens het dragen. De elastieken zijn al aangenaaid bij de hiel. Machinewasbare schoenen!
7,99 €*
Onderhoudsgemak
Machinewasbaar op 30°C.
Voetafrol
Volledige zool, geschikt voor beginners.

DE KENMERKEN

Maten
van 25 tot 40
Kleur
zalmkleur
Samenstelling
Buitenkant van : 100.0% Katoen Zool van : 100.0% Runderleer Binnenkant van : 100.0% Katoen
Tests
Dit artikel werd onderworpen aan tests om de vorm- en kleurvastheid te controleren. Die tests worden regelmatig uitgevoerd door een extern lab en laten toe te bevestigen dat onze kwaliteitseisen werden nageleefd.
Ontworpen voor
klassiek ballet.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Hoe demi-pointes kiezen?
Balletschoentjes of demi-pointes zijn onmisbaar voor ballet. Het grootste verschil zit in de zolen en het gebruikte materiaal. Demi-pointes met volledige zolen worden aangeraden voor iedereen die met ballet begint, ongeacht de leeftijd. Ze ondersteunen goed de voet. Splitzolen zijn dan weer flexibeler aan de voetwelving, je kunt er de voeten mooi in buigen. Vaak worden ze aanbevolen voor gevorderde leerlingen die de danstechniek al goed beheersen.
Waarom kiezen voor stoffen demi-pointes?
Dit hangt echt af van je persoonlijke voorkeur, je leraar zou je wel kunnen adviseren om stoffen balletschoenen te kiezen en geen schoenen in leer. Balletschoenen in stof zijn soepeler en rekken iets meer uit bij het dragen. Een nadeel is dan weer dat er na verloop van tijd gaatjes in kunnen komen.
Hoe de juiste maat kiezen?
De tenen mogen niet te los in de schoen zitten, ze moeten ondersteund worden zonder gekneld te zitten. Een typische oefening om te doen: Ga tijdens het passen rechtop zitten en buig en strek je tenen een paar keer, ga op je tenen staan. Alle balletschoenen zijn voorzien van een aantrekkoordje zodat je ze perfect op je voet kunt laten aansluiten. Knip het koordje netjes af wanneer het is aangetrokken. Het mag nooit uit de schoen komen en je mag er ook geen lus in maken.
NAAR BOVEN