Cardiofitnessschoenen 500 voor heren blauw en grijs

Ref.
8484925
Pluspunt van het artikel
Met de fitness-herenschoenen Cardio 500 ben je mobiel in alle richtingen en krijgen je voeten steun op maat, dankzij de verstelbare riempjes.

3 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Vanaf
35,00 €28,00 €*
Buigzaamheid in alle richtingen
Beweeg in elke richting, over 360°, de zool is speciaal hiervoor ontworpen.
Positiebehoud product
De voet wordt goed ondersteund dankzij de banden opzij.
Schokdemping
De zool biedt een goede demping om je gewrichten te beschermen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 50.0% Polyester, Buitenkant van : 50.0% Polyurethaan Zool van : 80.0% Rubber, Zool van : 20.0% EVA Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
sporters die 2 tot 3 keer per week aan matig intensieve cardiofitness doen.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom specifieke fitnessschoenen aanschaffen? Kan ik niet gewoon mijn hardloopschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Waarom fitnessschoenen dragen? Voor de veiligheid
Uit studies is gebleken dat blessures bij fitness worden veroorzaakt door het dragen van onaangepast schoeisel. 86% van de mensen die een blessure oploopt bij het fitnessen draagt hardloopschoenen. Onze studies hebben aangetoond dat fitnessers die geen aangepaste schoenen dragen meer gevaar lopen om een blessure op te lopen dan beoefenaars die fitnessschoenen dragen. Dit toont het belang aan van een schoen die specifiek ontworpen is voor fitness.
De drop van de zool; het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnesschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop nul). Opgelet: wie gewend is om schoenen met een hoge drop te dragen, bijvoorbeeld damesschoenen met hoge hakken, zal wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe schoenen.
Multidirectionele flexibiliteit
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben aangetoond dat de behoefte aan buigen/strekken bij fitness 1,7 groter is dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben aangetoond dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij multidirectionele schoenen speciaal voor fitness en de bewegingen die daarbij worden gemaakt.
Ondersteuning aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en rotatie
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is dus van essentieel belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? Producttest
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven de ervaring op het terrein gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen. Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.
Non-marking
De zool is speciaal ontworpen om geen strepen af te geven op de vloer.
Mag je met fitnessschoenen ook op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt voor occasioneel gebruik op de loopband. Bijvoorbeeld om je voor of na een trainingssessie op te warmen op de loopband. Als je echter vooral gebruik maakt van een loopband of buiten loopt, is het uit veiligheidsoverwegingen sterk aanbevolen om hardloopschoenen te dragen.
Mag je fitnessschoenen alleen indoor dragen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor gebruik binnen. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Gebruik op asfalt buiten zal het rubber vroegtijdig doen slijten. De slipvastheid van onze zolen wordt getest volgens de vloer in de sportzaal of thuis, zodat het rubber een maximale slipvastheid biedt tijdens de training.
NAAR BOVEN