Cardiofitness schoenen 900 voor dames zwart en wit

Ref.
8394197
Users reviews
3.73 / 5 11 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4 / 5 5 Reacties
Pluspunt van het artikel
De cardiofitness schoen 900 voor dames is uitgerust met een speciale zool die goed veert zodat je snel en veilig van richting kunt veranderen.
Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet voor meer flexibiliteit in alle richtingen.
Positiebehoud product
Verstevigingen en verstelbare riempjes, ideaal bij snel wisselen van steunvoet.
Afzet
De zool veert beter zodat je snel van richting kunt veranderen.
Schokdemping
Tussenzool voor meer schokdemping bij herhaaldelijk neerkomen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 70.0% Polyester, Buitenkant van : 30.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% Rubber, Zool van : 30.0% EVA Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
sporters die meer dan 3 keer per week aan intensieve cardiofitness doen.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Waarom is het zo belangrijk om te fitnessen met de juiste schoenen? De veiligheid
Uit studies is gebleken dat blessures bij fitness worden veroorzaakt door het dragen van onaangepast schoeisel. 86% van de mensen die een blessure oploopt bij het fitnessen draagt hardloopschoenen. Onze studies hebben aangetoond dat fitnessers die geen aangepast schoeisel dragen, meer risico lopen op blessures dan zij die wel speciale fitnessschoenen dragen. Het toont nog maar eens het belang aan van schoenen die specifiek ontworpen zijn voor fitness.
De drop van de zool; het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnesschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop nul). Opgelet: wie gewend is om schoenen met een hoge drop te dragen, bijvoorbeeld damesschoenen met hoge hakken, zal wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe schoenen.
BUIGZAAMHEID IN ALLE RICHTINGEN
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben aangetoond dat de behoefte aan buigen/strekken bij fitness 1,7 groter is dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben aangetoond dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij multidirectionele schoenen speciaal voor fitness en de bewegingen die daarbij worden gemaakt.
Ondersteuning aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
SLIPVASTHEID EN ROTATIE
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is dus van essentieel belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? Producttest
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven de ervaring op het terrein gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen. Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.
Non-marking
De zool is speciaal ontworpen om geen strepen af te geven op de vloer.
Mag je met fitnessschoenen ook op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn evenwel ook geschikt voor occasioneel gebruik op de loopband. Wil je je bijvoorbeeld even opwarmen of uitlopen voor of na een training, dan zijn ze de perfecte keuze. Loop je echter hoofdzakelijk op de loopband of buiten, dan raden we je aan om voor echte hardloopschoenen te kiezen.
Mag je fitnessschoenen alleen indoor dragen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Gebruik je deze schoenen op asfalt, dan zal het rubber sneller slijten. De slipvastheid van onze zolen wordt getest op de vloer in de sportzaal of thuis, zodat het rubber optimaal hecht tijdens de training.
 • 11 januari 2019
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Très bien

  Utiliser au moin 4 fois part semaine bon maintient bon amorti et bon rapport qualité prix

 • 07 januari 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Nickel

  Très bonne. Rapport qualité-prix, chaussures super confortables et agréables à porter

 • Vrouw
  40-49
  29 november 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Pas confortable

  Quand je les ai essayé en magasin, elles avaient l’air confortables et légères. Sur 1 heure de zumba, j’aI l’impression que mes pieds se retrouvent pris dans un étau. Même en desserrant les chaussures, cette sensation ne disparaît pas. J’ai pensé qu’il fallait qu’elles se fassent mais au bout de 4 séances, j’ababandonne, trop inconfortables. Qu’Est ce que décathlon peut faire pour moi? Est-ce que je peux les ramener en magasin compte tenu que je les ai portées ?

 • Man
  40-49
  27 november 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  cardio schoen

  super goede schoen om cardio mee te doen! Ik doe 2uur per week hit training en zit zeer goed en zeer goede schokdemping ! Een echt toppertje in zijn categorie zeker een aanrader

 • 31 december 2018
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Utilisée pour toutes les activités

  Ces chaussures sont très performantes, tiennent très bien au pied
  Je n'utilise que les baskets de la gamme 900, les dernières m'ont tenu 1 an et demi jamais bougé
  J'adore et je recommande pour toutes les activités fitness

 • 11 september 2018
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Le meilleur amortie que j’ai eu

  L’amorti à l’avant est juste parfait pour le fitness (Corse a sauté, cardio attack...)

NAAR BOVEN