Cardiofitness schoenen 500 mid dames gemêleerd grijs en koraal

Ref.
8516670
Users reviews
4.6 / 5 5 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
5 / 5 1 Reactie
Pluspunt van het artikel
De damesschoenen 520 Mid voor cardiofitness hebben een klittenband aan de voorvoet, voor een optimale steun en stabiliteit bij bewegingen in alle richtingen.

3 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Vanaf
35,00 €30,00 €*
Buigzaamheid in alle richtingen
Zeshoekig concept voor ondersteuning van de voetas en vlotte rotaties.
Positiebehoud product
Klittenband aan de voorvoet voor een optimale ondersteuning en stabiliteit.
Schokdemping
EVA-zool voor een doeltreffende schokdemping tijdens je bewegingen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
heren die 2 tot 3 keer per week aan gematigd intensieve cardiofitness doen.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

WAAROM FITNESSSCHOENEN DRAGEN?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Fitnessen met hardloopschoenen (of vice versa) is gewoon geen goed idee.
86 % van de fitnessblessures hangen samen met het dragen van loopschoenen ... Ouch. Maar waarom toch? Ons R&D-lab deed onderzoek naar de specifieke bewegingen van de voet, afhankelijk van de sport: lineaire afrol bij het lopen, rotatiebewegingen bij het fitnessen. Door schoenen te dragen die aangepast zijn aan je sport, bescherm je je voeten en geef je je prestaties een boost!
DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = nuldrop). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bv. hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben uitgewezen dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun vooraan
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping vooraan
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Grip en rotatiezone
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Door een combinatie van zintuiglijke, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het handige extraatje? Geen sporen op de grond.
De zool van deze schoen is zodanig ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn evenwel ook geschikt voor occasioneel gebruik op de loopband. Wil je je dus even opwarmen op de loopband voor een les, dan kan dat met deze schoenen. Als je echter enkel op de loopband loopt, of buiten, dan gebruik je best echte hardloopschoenen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het gebruikte rubber is specifiek voor indoorgebruik, omdat het wat zachter is. Gebruik je deze schoenen buiten op asfalt, dan zal het rubber sneller slijten. De slipvastheid van onze zolen wordt getest op de vloer in de sportzaal of thuis, zodat het rubber optimaal hecht tijdens de training.
 • 20 februari 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Confortable

  Bonne chaussure pour le sport à la maison

 • 26 januari 2019
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  super chaussures de sport

  souples, fun et pratiques. j'adore!

 • 06 januari 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Activités cardio step lia

  Pratique très agréable avec ces chaussures de fitness . Légères . Seul bémol, j'aurais préféré en version plus haute pour un meilleur maintien de la cheville.

 • 01 februari 2019
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  bon produit

  bon produit

NAAR BOVEN