Boxing Gloves 500, trainingshandschoenen voor heren/dames die regelmatig boksen

Ref.
8365143
Pluspunt van het artikel
Handschoenen in kunstleer bekleed met geïnjecteerd HD schuim voor optimale bescherming van de middenhandsbeentjes. Een brede klittenband stabiliseert de pols optimaal.
24,99 €*
Bescherming tegen schokken
Geïnjecteerd schuim met hoge dichtheid voor optimale bescherming tegen schokken.
Sterk
Dik kunstleer, goed bestand tegen herhaalde impact.
Zweetafvoer
Slijtvast kunstleer met perforaties om de transpiratie af te voeren.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Garnering : 86.0% Polyurethaan, Garnering : 14.0% EVA Hoofdstof : 100.0% Polyurethaan Voering : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
wie 3 tot 4 keer per week traint, voor diverse boksdisciplines: Engels boksen, full contact, kickboksen, muay thai.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Ontwerp Boxing Gloves 500
De bokshandschoenen van de reeks 500 bestaan uit voorgevormd geïnjecteerd schuim van hoge dichtheid, bekleed met dik kunstleer. Het hoge dichtheid schuim staat garant voor bescherming bij hevige slagen. Het dik kunstleer verleent de handschoenen een zeer grote sterkte en duurzaamheid. Het kunstleer met perforaties op de handpalm is sterk en zorgt voor ademend vermogen tijdens trainingen in een gevecht en op een bokszak.
Hoe bokshandschoenen kiezen?
Boksen is een vechtsport waarbij gebruik wordt gemaakt van trap, stoot- en slagtechnieken. De handschoenen moeten zowel de handen als het lichaam van de bokser beschermen (afweren), evenals dat van zijn tegenstander. Dit opdat beide boksers geen letsels zouden oplopen.
Welke maat?
De maat van de handschoenen wordt uitgedrukt in oz. (afkorting voor "ounce", een Britse maateenheid die over de hele wereld wordt gebruikt voor bokshandschoenen). Het aantal oz. staat voor het gewicht van de handschoen (en dus zijn beschermend vermogen), aangepast aan het gewicht van de bokser. Gewicht handschoen: Je lichaamsgewicht: - 6 oz.: < 45 kg - 8 oz.: 45 tot 65 kg - 10 oz.: 65 tot 78 kg - 12 oz.: 78 tot 90 kg - 14 oz.: > 90 kg - 16 oz.: > 90 kg voor meer bescherming.
Welk type handschoen kiezen volgens je niveau?
Een beginnende bokser (één keer per week training) zal kiezen voor handschoenen die comfortabel en goed verlucht zijn, zoals de FKT 180 of Boxing Glove 300. Een gevorderde bokser (2 tot 3 keer boksen per week) zal kiezen voor slijtvaste handschoenen met hoge dichtheid schuim zoals de Boxing Glove 500. Wedstrijdboksers kiezen voor leren handschoenen omwille van de uitstekende eigenschappen op het vlak van sterkte en comfort.
Gebruikstips
Door binnenhandschoenen te dragen in je bokshandschoenen bescherm je je handschoenen tegen de gevolgen van transpiratie. De binnenhandschoenen zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. Ze verlengen de levensduur van je bokshandschoenen. Bandages zijn in de eerste plaats bedoeld om de gewrichten en polsen te beschermen en te stabiliseren, maar ze beschermen je handschoenen ook tegen transpiratie.
Onderhoudstips
Na de training kun je een handschoendroger (glove dryer) in de handschoenen stoppen. Zo blijft de handschoen open en kan hij verluchten en wordt de transpiratie afgevoerd. De glove dryers worden verkocht per paar.
NAAR BOVEN