Bokshandschoenen FKT180 initiatie

Ref.
8313161
Users reviews
4.4 / 5 9 Reacties
Pluspunt van het artikel
Met deze handschoenen kunnen beginnende boksers schokken opvangen in de beste omstandigheden, bij trainingen van Engels boksen, thaiboksen, kickboksen of full contact.
12,99 €*
Bescherming tegen schokken
Voorgevormd geïnjecteerd schuim om schokken perfect op te vangen.
Schuurbestendig
Buitenkant in polyurethaan om lang mee te gaan.
Zweetafvoer
Luchtige stof in micromesh om de transpiratie af te voeren.

DE KENMERKEN

Maten
van 6 tot 14 oz.
Kleur
rood
Samenstelling
Garnering : 60.0% Polyurethaan, 5.0% Rubber, 0.0% polyvinylchloride (pvc) - bevat geen ftalaten Stof buitenkant : 75.0% Polyurethaan, 25.0% Polyester Stof binnenkant : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
wie start met Engels boksen, thaiboksen, kickboksen of full contact.
Garantie
2 jaar

TIPS

Onderhoudstips
Stop na de training een leeg rolletje toiletpapier of een lege rol toiletpapier of keukenrol in de handschoenen. Zo blijft de handschoen open om te verluchten, bovendien absorbeert het karton de transpiratie. Je kan ook de GLOVE DRYER aanschaffen, speciaal ontworpen door Domyos om je handschoenen te drogen.
Opslag Tips
Bewaren in een goed verluchte ruimte.

Bijkomende informatie

Hoe bokshandschoenen kiezen?
Boksen is een vechtsport waarbij gebruik wordt gemaakt van trap, stoot- en slagtechnieken. De handschoenen moeten zowel de handen als het lichaam van de bokser beschermen (afweren), evenals dat van zijn tegenstander. Dit opdat beide boksers geen letsels zouden oplopen.
Welke maat?
De maat van de handschoenen wordt uitgedrukt in oz. (afkorting voor "ounce", een Britse maateenheid die over de hele wereld wordt gebruikt voor bokshandschoenen). Het aantal oz. staat voor het gewicht van de handschoen (en dus zijn beschermend vermogen), aangepast aan het gewicht van de bokser. Gewicht handschoen: Je lichaamsgewicht: - 6 oz.: < 45 kg - 8 oz.: 45 tot 65 kg - 10 oz.: 65 tot 78 kg - 12 oz.: 78 tot 90 kg - 14 oz.: > 90 kg - 16 oz.: > 90 kg voor meer bescherming.
Welk type handschoen kiezen volgens je niveau?
Een beginnende bokser (één keer per week training) zal kiezen voor handschoenen die comfortabel en goed verlucht zijn, zoals de FKT 180 of Boxing Glove 300. Een gevorderde bokser (2 tot 3 keer boksen per week) zal kiezen voor slijtvaste handschoenen met hoge dichtheid schuim zoals de Boxing Glove 500. Wedstrijdboksers kiezen voor leren handschoenen omwille van de uitstekende eigenschappen op het vlak van sterkte en comfort.
Gebruikstips
Door binnenhandschoenen te dragen in je bokshandschoenen bescherm je je handschoenen tegen de gevolgen van transpiratie. De binnenhandschoenen zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. Ze verlengen de levensduur van je bokshandschoenen. Bandages zijn in de eerste plaats bedoeld om de gewrichten en polsen te beschermen en te stabiliseren, maar ze beschermen je handschoenen ook tegen transpiratie.
Onderhoudstips
Na de training kun je een handschoendroger (glove dryer) in de handschoenen stoppen. Zo blijft de handschoen open en kan hij verluchten en wordt de transpiratie afgevoerd. De glove dryers worden verkocht per paar.

Users reviews

4.4 / 5 9 Reacties
9 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  60 of ouder
  28 July 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  was verjaardags cadeau

  deze zijn voor mijn kleinzoon ik weet niet hoe ze zijn .
  ze zijn nu op vakantie maar op zijn verjaardag was hij heel erg blij ermee

 • Man
  60 of ouder
  12 July 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Bokshandschoenen FKT180 initiatie
  Zitten comfortabel aan. Niets.

  Trainingshandschoenen die heel goed aan zitten en waar het leuk mee boksen is op een bokszak (punching ball).

 • Man
  Jonger dan 20
  09 June 2016
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Geen
  Geen Geen

  Geen

NAAR BOVEN